Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-11-2019 11:59

Νικητής προορισμός στον διαγωνισμό του Υφυπουργείου Τουρισμού EDEN «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας» η κοινότητα της Μηλιούς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί EDEN με θέμα «Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας (Health and well-being Tourism)» που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Τουρισμού.

Νικητής προορισμός ανακηρύχτηκε η κοινότητα της Μηλιούς, μια τοποθεσία που αντιπροσωπεύει το θέμα του φετινού διαγωνισμού, καθώς η κοινότητα αποτελεί έναν αναδυόμενο και μη παραδοσιακό τουριστικό προορισμό, με χαμηλή επισκεψιμότητα, όπου παρέχονται τουριστικές υπηρεσίες και δραστηριότητες ευεξίας στηριζόμενες στους φυσικούς πόρους του προορισμού.

Το πρόγραμμα European Destinations of Excellence (EDEN) υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COSME, το οποίο έχει προωθηθεί με πρωτοβουλία της Μονάδας Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και προάγει τα μοντέλα ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Με την επιλογή των προορισμών αριστείας, το EDEN κατορθώνει «να επιστήσει την προσοχή στην αξία, την ποικιλομορφία και τα κοινά χαρακτηριστικά των Ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών και να προωθήσει τους προορισμούς εκείνους όπου η οικονομική ανάπτυξη επιδιώκεται με τρόπο τέτοιο ώστε να εξασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του τουρισμού». Επίσης, επιτυγχάνεται η καλύτερη προβολή των αναδυόμενων ευρωπαϊκών προορισμών, δημιουργείται μια πλατφόρμα για τη διάδοση ορθών βιώσιμων πρακτικών σε ολόκληρη την Ευρώπη και προάγεται η δικτύωση μεταξύ των βραβευμένων προορισμών.

Σκοπός του έργου είναι η βράβευση των αναδυόμενων, σχετικά άγνωστων ευρωπαϊκών προορισμών, η οποία θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση προορισμών που προσελκύουν υπερβολικό αριθμό τουριστών. 

Περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα EDEN βρίσκονται στις ιστοσελίδες:

http://www.cyprus-eden.com

http://ec.europa.eu/enterprise/sectors/tourism/eden  

https://ec.europa.eu/growth/sectors/tourism/eden/about_en

(ΑΧ)