Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-11-2019 09:13

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο 24ωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 11ης Νοεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 12ης Νοεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 45 κλήσεις για βοήθεια, 38 πυρκαγιές και επτά ειδικές εξυπηρετήσεις.

Η ώρα 08.59 λήφθηκε κλήση για εργατικό ατύχημα στον αγωγό ΣΑΛΑ στον παραλιακό δρόμο Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 09.45. Εργάτης στην προσπάθεια του να κόψει πολυεστέρα προκάλεσε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να υποστεί εγκαύματα στο σώμα. Ο εργάτης μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού πριν από την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο μέρος του επεισοδίου κλήθηκε και λειτουργός του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας.

Η ώρα 10.11 λήφθηκε κλήση για εργατικό ατύχημα στη λεωφόρο Νίκης στην Λευκωσία. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως με δύο πυροσβεστικά οχήματα. Κατά τη διάρκεια επιδιόρθωσης της μόνωσης σε ταράτσα διωρόφου κτηρίου προκλήθηκε πυρκαγιά σε χάρτινα κιβώτια. Ένας εκ των τριών υπαλλήλων στην προσπάθεια του να ανοίξει γυάλινη προθήκη το γυαλί θρυμματίστηκε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί χέρι. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Η πυρκαγιά επιχειρήθηκε να κατασβηστεί πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Εκ μέρους μας έγινε τελική κατάσβεση. Στο μέρος του επεισοδίου κλήθηκε και λειτουργός του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας.

Η ώρα 20.12 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε μηχανοκίνητο όχημα στην οδό Σολωμού Σολωμού στα Περά Ορεινής. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με δύο πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 20.41. Το όχημα μάρκας TOYOTA HILUX βρισκόταν σε στεγασμένο χώρο στάθμευσης. Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε ζημιές στον χώρο της μηχανής καθώς και εσωτερικά στο μπροστινό μέρος. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας χθες εκδηλώθηκαν και τέθηκαν υπό έλεγχο οι ακόλουθες 12 πυρκαγιές στη επαρχία Πάφου.

Πάφος: (2)

Λάσα– ώρα 14.03 (επτά δεκάρια), δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Δρυμιά – ώρα 13.02 (πέντε δεκάρια), ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα.

Πόλη Χρυσοχούς: (5)

Στενή – ώρα 15.09 (τέσσερα δεκάρια), δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Πελαθούσα – ώρα 12.00 (½ δεκάριο), ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα.

Κρήτου Τέρα – ώρα 13.07 (δύο εκτάρια), δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Σίμου – ώρα 16.10 (τέσσερα δεκάρια), ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα.

Χρυσοχούς – ώρα 16.29 (½ δεκάριο), ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα.

Σταθμός Υπαίθρου  Κελοκέδαρων: (1)

Πιτταρκού – ώρα 11.13 (δύο εκτάρια), δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Σταθμός Υπαίθρου Στρουμπιού: (3)

Πολέμι – ώρα 09.38 (τρία δεκάρια), τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Καλέπια – ώρα 10.51 (πέντε δεκάρια), τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Κοίλη – ώρα 12.58 (1½ εκτάριο), τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και δύο ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Σταθμός Υπαίθρου Πέγειας: (1)

Χλώρακα – ώρα 12.30 (δύο δεκάρια), ένα στελεχωμένο πυροσβεστικό όχημα.

(ΜΓ)