Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-11-2019 06:40

Απαντητική επιστολή της Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΗΕ σε τουρκικούς ισχυρισμούς για το Κυπριακό

Η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Πρέσβης Μαρία Θεοφίλη, απέστειλε επιστολή ημερομηνίας 1η Νοεμβρίου, προς τον Πρόεδρο της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, η οποία κυκλοφόρησε χθες (12.11.19) ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης με αριθμό Α/74/540.

Στην επιστολή, η κα Θεοφίλη, απαντά στην επιστολή του Τούρκου Μονίμου Αντιπροσώπου, Πρέσβη Feridun Sinirlioğlu, προς τον Πρόεδρο της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης, που επαναλάμβανε το πάγιο τουρκικό αφήγημα για το Κυπριακό.

Στην επιστολή της ,η Μόνιμη Αντιπρόσωπος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα συμμερίζεται πλήρως τις απόψεις που εκφράζει στην απαντητική επιστολή του ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον ΟΗΕ, Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης, προς τον Τούρκο ομόλογό του.   

Επιπλέον, η κα Θεοφίλη, τονίζει ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι ένα διεθνές ζήτημα που επιδιώκει μια αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση βάσει του διεθνούς δικαίου, των σχετικών Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, τα οποία καθορίζουν το πολιτικό πλαίσιο της διευθέτησης, καθώς και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Καταληκτικά, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας, αναφερόμενη στην επικείμενη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, εκφράζει την ελπίδα ότι όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη θα συμβάλουν στην επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων προσανατολισμένων προς τα αποτελέσματα που θα οδηγήσουν σε διευθέτηση του Κυπριακού, το συντομότερο δυνατό.

(ΑΜ)