Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-11-2019 12:41

Το Υπουργείο Γεωργίας καταδικάζει τις κακόβουλες πυρκαγιές στον Ακάμα

 

Αποφασισμένο να προχωρήσει με την ολοκληρωμένη διαχείριση της Χερσονήσου

 

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος εκφράζει τη θλίψη του για τις πυρκαγιές που τέθηκαν κακόβουλα σε περιοχές εντός του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα. Εκφράζει επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι ένα τόσο καταστροφικό μέσο, η φωτιά, χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης, ώστε η Πολιτεία να εγκαταλείψει την προσπάθεια διάσωσης, διατήρησης και αειφόρου διαχείρισης του Εθνικού Δασικού Πάρκου στον Ακάμα, προς όφελος της Κύπρου. 

Δεν φαίνεται να είναι τυχαίο το γεγονός ότι πριν από κάθε προγραμματισμένη συνάντηση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Διαχείρισης του Εθνικού Δασικού Πάρκου του Ακάμα, εκδηλώνονται πυρκαγιές στην περιοχή.

Το Υπουργείο στέλνει ξεκάθαρα το μήνυμα ότι η πολιτική του δεν επηρεάζεται από τέτοιου είδους ενέργειες και ότι θα προχωρήσει με αποφασιστικότητα και μέσα στα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα στην εφαρμογή του Σχεδίου Αειφόρου Ανάπτυξης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.  Εντός του 2022 θα παραδοθεί στο κοινό ένα Εθνικό Δασικό Πάρκο, το οποίο θα λειτουργεί προστατεύοντας το φυσικό περιβάλλον της περιοχής, παρέχοντας οφέλη στις κοινότητες και εξυπηρετώντας τους χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν στην περιοχή.  

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος επιχειρεί στην περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά με ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενώ τέθηκε σε εφαρμογή και το Σχέδιο Ίκαρος, που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, ώστε να διασφαλιστεί η κατάσβεσή της το συντομότερο δυνατό.

(MAK)

Σχετικά Ανακοινωθέντα