Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-04-2018 09:17

Συνεχίζεται επιτυχώς το πρόγραμμα καθόδου στην Κύπρο 7000 Αυστριακών τουριστών

Με τη συμβολή και αρωγή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά και ολοκληρώνεται φέτος η σταδιακή κάθοδος στην Κύπρο 7000 περίπου Αυστριακών τουριστών, μελών της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυστρίας PVO.

Το τρέχον πρόγραμμα ξεκίνησε περί τα τέλη Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι και τον Μάιο. Μέσω του προγράμματος δίδεται η ευκαιρία στους περιηγητές να απολαύσουν την Κύπρο κατά την ανοιξιάτικη περίοδο, συμβάλλοντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην αύξηση των τουριστικών αφίξεων εκτός των μηνών αιχμής και ενισχύοντας την από κοινού προσπάθεια αντιμετώπισης του θέματος της εποχικότητας.

Το πρόγραμμα συμβάλλει ενεργά στην προβολή της Κύπρου στην αυστριακή αγορά, αφού κατά τη διάρκειά του οι επισκέπτες συνοδεύονται από δημοσιογράφους τοπικών εντύπων και ραδιοφωνικών σταθμών, και από συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης.

Ως ορμητήριο οι επισκέπτες θα έχουν την  περιοχή Αγίας Νάπας – Πρωταρά, από την οποία θα πραγματοποιούν επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της Κύπρου, για να γνωρίσουν και άλλα μέρη του τόπου μας.

Για το 2017, ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στα 6972 άτομα, ενώ συνολικά, στο πλαίσιο του υπό αναφορά προγράμματος, κατά τη διετία 2017 – 2018, αναμένεται να έχουν επισκεφτούν το νησί συνολικά 14000 Αυστριακοί περιηγητές.

Στη σημαντική αυτή προσπάθεια και στην επιτυχημένη υλοποίησή της συμβάλλουν, μεταξύ άλλων και πέραν του ΚΟΤ, οι τοπικές Αρχές, η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Hermes Airports, η αντιπρόσωπος εταιρεία των Αυστριακών περιηγητών στην Κύπρο, τα καταλύματα διαμονής που επιλέγηκαν για να φιλοξενήσουν τους Αυστριακούς επισκέπτες, ξεναγοί κ.ά.

H επιτυχία που σημειώθηκε τον πρώτο χρόνο και η καλή αρχή που έγινε τον δεύτερο, αποδεικνύουν εμπράκτως, για μια ακόμη φορά, τη δυνατότητα της Κύπρου να φιλοξενεί τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσφέροντας, πέραν του ήλιου και θάλασσας, ένα φάσμα δραστηριοτήτων που απευθύνεται σε διάφορα τμήματα της αγοράς. Ταυτοχρόνως, αναδεικνύει και τη μεγάλη προοπτική της χώρας μας να διοργανώνει μεγάλα γεγονότα που απαιτούν συντονισμό και συνεργασία μεταξύ των διαφόρων φορέων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

(ΜΛ)