Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-11-2019 12:35

Ημερίδα του Γενικού Λογιστηρίου με θέμα: «Η μεταρρύθμιση της χρηματοοικονομικής διαχείρισης στον Δημόσιο Τομέα - Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019, η 9η ετήσια ημερίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Το θέμα της ημερίδας, στην οποία συμμετείχε όλο το προσωπικό του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας ανά το παγκύπριο, ήταν «Η μεταρρύθμιση της χρηματοοικονομικής διαχείρισης στον Δημόσιο Τομέα - Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση».

Την ημερίδα τίμησε και φέτος με την παρουσία του ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τη διεύθυνση και το προσωπικό, επανέλαβε τη διαχρονική του στήριξη στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας.

«Βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας είναι η υπεύθυνη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Η διαχείριση των περιορισμένων πόρων που έχουμε στη διάθεση μας θα πρέπει να γίνεται με τον πλέον αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο. Για να καταστεί όμως αυτό εφικτό, θα πρέπει να υιοθετηθούν σύγχρονες πρακτικές δημόσιας χρηματοοικονομικής διαχείρισης», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών.

Η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, κα Ρέα Γεωργίου, παρουσίασε προς το προσωπικό την πρόοδο της μεταρρύθμισης της χρηματοοικονομικής διαχείρισης στον Δημόσιο Τομέα, η οποία βρίσκεται πλέον σε σταθερή τροχιά υλοποίησης. «Το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας διανύει μια περίοδο αλλαγών τεράστιας σημασίας που θα μεταμορφώσουν τόσο την εικόνα της Δημόσιας Υπηρεσίας, όσο και την αξιοπιστία της Κύπρου σε θέματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και διεθνώς ανέφερε η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από εξωτερικούς συνεργάτες του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας σε θέματα που αφορούν στην πρόοδο του έργου του ERP, το οποίο υλοποιείται στο Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας σε συνεργασία με την Ανάδοχο Εταιρεία Unit4. Παρουσιάστηκαν επίσης, από διακεκριμένους ομιλητές η σχέση της Λογιστικής με την ηθική καθώς και ο τρόπος διαχείρισης των αλλαγών που επέρχονται.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, με στόχο την επιτυχημένη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος για αποτελεσματικότερη χρηματοοικονομική διαχείριση στο Δημόσιο. 

(ΑΧ/ΕΙ)