Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-11-2019 11:37

Παρουσιάστηκε στο ΓΤΠ η εκστρατεία για την κομποστοποίηση

Η ενημέρωση του κοινού για την κομποστοποίηση ήταν το θέμα της εκστρατείας που παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), η Διευθύντρια του ΓΤΠ κα Σόφη Μιχαηλίδου, η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα Ιωάννα Παναγιώτου και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών (ΠΑ.Σ.ΥΠΕ) κ. Χαράλαμπος Παπαντωνίου. 

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, η Διευθύντρια του ΓΤΠ εξήγησε αρχικά ότι «η κομποστοποίηση είναι μια πραγματικά εύκολη διαδικασία, η οποία δίνει το δικαίωμα στην κάθε μία, στον κάθε έναν από μας, να συνεισφέρει στη διάσωση του περιβάλλοντος, στη διάσωση της ίδιας μας της ζωής». 

Στη συνέχεια, κάνοντας λόγο για τον στόχο που θέτει το ΓΤΠ κατά την ανάληψη ενημερωτικών εκστρατειών, ανέφερε τα ακόλουθα: «Στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους στην προσπάθεια που καταβάλλει η πολιτεία και οι φορείς αυτής, προς τη γνώση, την πληροφόρηση, την ενημέρωση και την εμπλοκή του κοινού, σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα μας. Έτσι, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για έναν απλό, εύκολο και ανέξοδο τρόπο να κάνουν την καθημερινότητα τους ακόμη πιο φιλική προς το περιβάλλον, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών έχει αναλάβει τη δημιουργία και την προώθηση αυτής της εκστρατείας».

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.ΥΠΕ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης και κουλτούρας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για τον ΠΑ.Σ.ΥΠΕ και τα μέλη του», ενώ τόνισε ότι «είναι καθήκον μας να αγωνιούμε και να εργαζόμαστε για ένα σωστό περιβάλλον για την κοινωνία και τις επόμενες γενιές, ιδιαίτερα με τις έντονες κλιματικές αλλαγές που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια».

Κλείνοντας, ο κ. Χαράλαμπος Παπαντωνίου υπογράμμισε ότι «οι συνεχείς δράσεις και ενέργειες από όλες τις υπεραγορές-μέλη του Συνδέσμου μας για την αλλαγή νοοτροπίας και δημιουργία κουλτούρας για την προστασία του περιβάλλοντος και μέσα από την εταιρική κοινωνική ευθύνη, δημιουργούνται συνθήκες για βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον που είναι πηγή ζωής για όλους».

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος με τη σειρά της ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η οποία θα διαρκέσει ένα μήνα, στις φρουταρίες των υπεραγορών οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή στην εκστρατεία, θα διανέμεται ενημερωτικό υλικό με σαφείς οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να εφαρμόσει την οικιακή κομποστοποίηση στο σπίτι του».  

Τέλος, υπενθύμισε ότι με τη δράση αυτή: «Δίνουμε ‘ζωή’ στα σκουπίδια μας μετατρέποντας τα σε πλούσιο φυσικό λίπασμα που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στις γλάστρες, στον κήπο μας ή στο χωράφι μας. Με αυτόν τον τρόπο κάνουμε διαλογή στην πηγή μειώνοντας τα σκουπίδια που πετάμε στους κοινούς κάδους απορριμμάτων καθώς και τα χρήματα που πληρώνει η Τοπική Αρχή στην Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ), του οποίου τελικός αποδεκτής του κόστους είναι ο πολίτης».

(ΛΦ/ΜΓ/ΣΧ)