Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-11-2019 12:51

Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας μνήμης θυμάτων από τροχαίες συγκρούσεις

Η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Συγκρούσεων. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στα θύματα των οδικών συγκρούσεων, δίνοντας την ευκαιρία για προβληματισμό και εγρήγορση αφού κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους λόγω οδικών συγκρούσεων ενώ εκατομμύρια άλλοι, καθίστανται ανάπηροι.

Το φετινό  θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης  είναι «Η ζωή δεν έχει ανταλλακτικά» και  στόχο έχει την ευαισθητοποίηση των οδηγών στη σημασία που πρέπει να δίνουν στην ασφάλεια των οχημάτων τους ώστε να αυξάνεται το επίπεδο οδικής ασφάλειας και να επιτυγχάνεται η μείωση των σοβαρών τραυματισμών και θανάτων από οδικές συγκρούσεις.

Με στόχο την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Κύπρο, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών, του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, θα προσφέρει τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, δωρεάν οδικό τεχνικό έλεγχο οχημάτων στους ζυγιστικούς σταθμούς Λατσιών και Επισκοπής. Ο έλεγχος θα διεξάγεται μεταξύ των ωρών 09.00 - 12.00.

Η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου, θα επισκεφθεί τον Ζυγιστικό Σταθμό Λατσιών στις 10.00.

( ΔΚ )