Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-11-2019 17:27

Χαιρετισμός ΥΜΕΕ κ. Βασιλικής Αναστασιάδου στην τελετή παραλαβής της φλόγας του αυθεντικού μαραθώνιου της Αθήνας για τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας

Το φως της Μαραθώνιας Φλόγας στις καρδιές των ανθρώπων σηματοδοτεί τη δημιουργική δύναμη που παράγει πολιτισμό. Η φλόγα, δύναμη της φύσης, αποτελεί σύμβολο της ζωής και πηγή έμπνευσης.

Φίλες και φίλοι,

Με δέος και συγκίνηση παραλαμβάνουμε σήμερα τη φλόγα του αυθεντικού μαραθώνιου της Αθήνας. Αποτελεί πραγματικά, μεγάλη χαρά και τιμή για μένα, να την υποδέχομαι μαζί σας και να είμαι η πρώτη λαμπαδηδρόμος σε μία τόσο ξεχωριστή και συμβολική εκδήλωση.

Η φλόγα είναι ο ομφάλιος λώρος των αγώνων της αρχαιότητας με τους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες. Το φως, η θέρμη, η ελπίδα αποδιώχνουν τα σκοτάδια της απομόνωσης, θρέφουν την πίστη στον άνθρωπο και δικαιώνουν την προσπάθεια όλων όσοι επιδιώκουν την ένταξη στον όμορφο κόσμο των νικητών.

Οι αξίες που εκπροσωπεί η φλόγα του Ελληνισμού, του ολυμπισμού και του αυθεντικού μαραθώνιου της Αθήνας, υπερβαίνουν τους ανθρώπους, την ιστορία τους και τα σύνορα των κρατών. Η φλόγα, διαχρονικά, έχει περίοπτη θέση στην καρδιά των Ελλήνων και κάθε φορά που ταξιδεύει, μεταφέρει μαζί της ένα κομμάτι του Ελληνισμού.

Η Ολυμπιακή φλόγα είναι πάνω από όλα, σύμβολο ιερό και μοναδικό, γιατί συμπυκνώνει την υπέρτατη αξία του αθλητισμού, της ευγενούς άμιλλας, της συναδέλφωσης των λαών, της ειρήνης και της πολυπολιτισμικότητας.

Θέλω επί τη ευκαιρία να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές του μαραθωνίου της Λάρνακας, οι οποίοι έχουν καταφέρει, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, να μετατρέψουν αυτή τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση σε διεθνώς αναγνωρισμένο  θεσμό.  Μια αναμφίβολα μεγάλη γιορτή, που αναδεικνύει τη πόλη του Ζήνωνα ως αθλητικό κέντρο παγκόσμιας ακτινοβολίας και κύρους.  Μια εκδήλωση, που συνδυάζει το αθλητικό ιδεώδες με την κοινωνική και φιλανθρωπική προσφορά μαζί με την καλλιέργεια και ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Επιθυμώ παράλληλα να σας διαβεβαιώσω, πως η κυβέρνηση θα είναι πάντα αρωγός σε προσπάθειες που προάγουν τα αθλητικά και πανανθρώπινα ιδεώδη.  Γι’ αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τους θεσμικούς υποστηρικτές της φετινής διοργάνωσης του μαραθωνίου Λάρνακας. 

Φίλες και φίλοι,

Είμαι βέβαιη ότι η λάμψη και τα διαχρονικά  μηνύματα της φλόγας του αυθεντικού μαραθώνιου της Αθήνας, θα εμπνεύσουν τους δρομείς του RadissonBlu διεθνούς Μαραθωνίου της Λάρνακας, οδηγώντας τους, την προσεχή Κυριακή, στο τέλος της διαδρομής του ενός, των 5, των 10, των 21 και των 42.195 χιλιομέτρων.

( ΔΚ )