Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

15-11-2019 20:29

Συμμετοχή κυπριακής αντιπροσωπείας στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της ΔΣΟ

Πραγματοποιήθηκε χθες και σήμερα στην Αθήνα κοινή συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), στην οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων συμμετέχει με τους βουλευτές κ. Άγγελο Βότση (επικεφαλής), κ. Κώστα Κωσταντίνου, κα Ευανθία Σάββα και κ. Ηλία Μυριάνθους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της συνεδρίασης, υπογραμμίζοντας την πάρα πολύ σημαντική αποστολή που επιτελεί ο Οργανισμός για την Ορθοδοξία στο κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, εσωτερικά θέματα λειτουργίας της Συνέλευσης και τρέχοντα διεθνή ζητήματα που αφορούν χώρες μέλη του Οργανισμού και τις Εκκλησίες τους. Υπογραμμίστηκε δε, ο διακοινοβουλευτικός πολιτικός ρόλος της ΔΣΟ, η οποία καίτοι, όπως τονίστηκε, δεν αναμειγνύεται σε εκκλησιαστικά θέματα, εντούτοις θέτει εαυτόν στη διάθεση των ενδιαφερομένων Εκκλησιών.

Τα μέλη της Κυπριακής αντιπροσωπείας στη ΔΣΟ, επανεβεβαίωσαν την ευγνωμοσύνη τους προς τη Συνέλευση για τη σταθερή στήριξη προς την Κύπρο και τον κυπριακό λαό σ’ ότι αφορά στο Κυπριακό πρόβλημα και τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυσή του. Η αντιπροσωπεία αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλών για λύση του Κυπριακού. Υπενθύμισε δε τη θλιβερή επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, στηλιτεύοντας το ρόλο της Τουρκίας στο όλο ζήτημα.

-------------------------

ΕΙ