Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2019 09:40

Συμμετοχή του Υπουργείου Άμυνας σε εκδήλωση του Συλλογικού Συστήματος Διαχείρισης Μπαταριών ΑΦΗΣ Κύπρου

Το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά, συμμετείχε στην εκδήλωση της ΑΦΗΣ Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2019, στο Lemon Park, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία των 10 χρόνων λειτουργίας της ΑΦΗΣ, παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κου Κώστα Καδή, της Υπουργού  Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κας Βασιλικής Αναστασιάδου και στελεχών του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Άμυνας, της Εθνικής Φρουράς, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και λοιπών συνεργατών του Οργανισμού.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί οι οποίοι συνέλεξαν τις μεγαλύτερες ποσότητες μπαταριών στα πλαίσια του προγράμματος ανακύκλωσης της ΑΦΗΣ.

Το Στρατόπεδο Παντελή Κατελάρη αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία «Στρατόπεδο με την Μεγαλύτερη Συλλογή». Συμμετέχει στο σύστημα ανακύκλωσης της ΑΦΗΣ από το 2010 και συνέλεξε 19,339 kg μπαταρίες.

Το εν λόγω στρατόπεδο εφαρμόζει το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης  EMAS (Eco Management and Audit Scheme) από τις αρχές του 2019.

Το Υπουργείο Άμυνας στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής του, προωθεί μεταξύ άλλων, προγραμμάτων τη σταδιακή μετατροπή στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς  σε «Πράσινα Στρατόπεδα» ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την βελτίωση του περιβάλλοντος στην χώρα μας.

(ΕΚ)