Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2019 13:51

Ο Υπουργός Εμπορίου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Εμπορίου

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Λακκοτρύπης μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα λάβει μέρος στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό τη σύνθεση των Υπουργών Εμπορίου.

Στο Συμβούλιο οι Υπουργοί Εμπορίου της ΕΕ θα εξετάσουν την πορεία των εργασιών για εκσυγχρονισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), καθώς και τις προετοιμασίες για την επόμενη Υπουργική Συνδιάσκεψη του ΠΟΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020 στη Νουρ-Σουλτάν του Καζακστάν. Παράλληλα, θα συζητήσουν τόσο τις πρόσφατες εξελίξεις στις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ όσο και την εφαρμογή των Συμφωνιών Ελεύθερων Συναλλαγών, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας του Ευρωβαρόμετρου για το διεθνές εμπόριο.

Το Συμβούλιο θα ολοκληρωθεί με γεύμα εργασίας, κατά το οποίο θα διεξαχθεί άτυπη συζήτηση σχετικά με τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα, καθώς και για την πρόοδο άλλων διμερών εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Λακκοτρύπης θα επιστρέψει στην Κύπρο την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019.

 

(ΓΑ)