Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2019 14:53

Συνέρχονται οι πρώτες Ιδρυτικές Σύνοδοι των Βουλών της Παράλληλης Βουλής για τον Πολιτισμό και την Κοινωνία των Πολιτών

Συνέρχονται την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι πρώτες Ιδρυτικές Σύνοδοι των Βουλών της Παράλληλης Βουλής.

Η πρώτη Ιδρυτική Σύνοδος για τον Πολιτισμό θα αρχίσει στις 4.00 μ.μ. και στις 5.30 μ.μ. θα ακολουθήσει η δεύτερη Ιδρυτική Σύνοδος για την Κοινωνία των Πολιτών.

Των Συνόδων, θα προεδρεύσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος και θα τις προσφωνήσει.

Στις Συνόδους, στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων και διάφορες προσωπικότητες, θα εγκριθεί ο Κανονισμός Λειτουργίας και θα εκλεγούν οι Προέδροι και Αναπληρωτές Προέδροι των δύο Παράλληλων Βουλών, καθώς και οι Γραμματείς και Κοσμήτορες, οι οποίοι θα υποβάλουν υποψηφιότητα. Στη συνέχεια θα γίνει η επικύρωση των Γραμματέων και Κοσμητόρων που διορίζει ο Πρόεδρος της Βουλής. Εξάλλου η Επιτροπή Επιλογής, η οποία θα επικυρωθεί από την Ολομέλεια, θα επικυρώσει τις επιτροπές που θα δημιουργηθούν της κάθε Παράλληλης Βουλής, καθώς επίσης και τη σύνθεσή τους (Προέδρους, Αναπληρωτές Προέδρους και Μέλη).

Τέλος, η Ολομέλεια της κάθε Παράλληλης Βουλής θα επικυρώσει την Συντονιστική Επιτροπή της και την Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή.

(ΜΓ/ΕΙ)