Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2019 15:01

Χαιρετισμός Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Συλλούρη στα εγκαίνια του χώρου πολυγραμματισμών του Νοσοκομείου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα να τελέσω τα σημερινά εγκαίνια και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ ιδιαίτερα την Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού για την εξαιρετικής σημασίας πρωτοβουλία που ανέλαβε για δημιουργία αυτού του χώρου σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο του Μακάρειου Νοσοκομείου που έχει ως αποστολή τη φροντίδα των παιδιών μας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και την Ομάδα Τέχνης της ΠΟΕΔ Λευκωσίας, τους οποίους επίσης συγχαίρω, καθώς και την εταιρεία ΚΕΑΝ Soft Drinks Ltd για την ευγενή χορηγία της.

Είναι τεράστιας σημασίας η ολοκλήρωση του έργου αυτού και η δημιουργία του χώρου πολυγραμματισμών σε ένα τόσο νευραλγικό σημείο, την αίθουσα αναμονής των Εξωτερικών Ιατρείων Παιδιατρικής, χώρο που καθημερινά πλημμυρίζει από συναισθήματα που ποικίλουν.

Η πρωτοβουλία της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού για αναβάθμιση της αίθουσας αναμονής του Μακάρειου Νοσοκομείου έχει ως στόχο να προσφέρει έναν πιο φιλικό και ευχάριστο χώρο στα παιδιά που βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση της αναμονής για τη λήψη υπηρεσιών υγείας στο Μακάρειο Νοσοκομείο.  Όπως έχει καθοριστεί, οι πολυγραμματισμοί στοχεύουν στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας των παιδιών μέσω της επεξεργασίας ποικίλων πολυτροπικών ειδών κειμένων από το κοινωνικοπολιτισμικό περιβάλλον των παιδιών και στη διεύρυνση των επικοινωνιακών και άλλων τους δυνατότητων. 

Με τη δημιουργία του χώρου πολυγραμματισμών τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να καλλιεργούν δεξιότητες μέσα από ποικίλους τρόπους και να αξιοποιούν τον χρόνο αναμονής τους στο νοσοκομείο με δραστηριότητες ψηφιακού γραμματισμού μέσα από οθόνη αφής, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήρια μου και στους φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας που ανέλαβαν τον σχεδιασμό του έργου αυτού, στους εκπαιδευτικούς της ομάδας τέχνης της ΠΟΕΔ Λευκωσίας και ιδιαίτερα στους μαθητές που ανέλαβαν τη δημιουργία των έργων τέχνης που κοσμούν τον χώρο και τα οποία θα έχουμε σε λίγο την ευκαιρία να θαυμάσουμε.

Το έργο αυτό αποδεικνύει περίτρανα την αποφασιστικότητα και την επιθυμία όλων όσοι συνεργάστηκαν και εργάστηκαν με ιδιαίτερη αφοσίωση, ζήλο, αγάπη και ενθουσιασμό για να δημιουργηθεί ένα ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά και τις οικογένειές τους.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων, διά του θεσμικού της ρόλου, θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη όλων των παιδιών και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται σε ευάλωτη θέση και για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου και αναβαθμισμένου συστήματος υγείας στον τόπο μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς ξεχωριστά για τη συμβολή σας στη δημιουργία αυτού του χώρου και να ευχηθούμε το έργο αυτό, που αποτελεί συλλογική προσπάθεια, να αποκτήσει και άλλους μιμητές στο μέλλον, για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος και ομορφότερος. 

(ΜΓ/ΕΙ)