Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2019 18:17

Ανακοίνωση ΥΜΕΕ σε σχέση με το περιστατικό της αποστολής αποσκευής πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας από αεροδρόμιο του εξωτερικού, στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου

Σε σχέση με το περιστατικό που αφορά στην αποστολή αποσκευής, πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, από αεροδρόμιο του εξωτερικού, στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων επιθυμεί να διασαφηνίσει τα ακόλουθα:

  1. Οι αεροναυτικές αρχές της Πολιτικής Αεροπορίας της Κύπρου, δεν μπορούν με οποιοδήποτε τρόπο να παρέμβουν στη διαδικασία διακίνησης και  αποστολής αποσκευών από άλλες χώρες, στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σύμφωνα με την υφιστάμενη πληροφόρηση,  οι αποσκευές κατέληξαν στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου με πτήση των Τουρκικών αερογραμμών, μετά από διευθετήσεις της αεροπορικής εταιρείας, με την οποία ταξίδευε η επιβάτης.
  2. Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας έχει αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στην υπεύθυνη για μεταφορά, αεροπορική εταιρεία, ζητώντας την περαιτέρω διερεύνηση του θέματος, ούτως ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον, καθότι τέτοιες ενέργειες, αντίκεινται στους ευρωπαϊκούς και διεθνείς κανονισμούς.
  3. Επισημαίνεται ότι όλες οι διεθνώς αναγνωρισμένες αεροπορικές εταιρείες, πλην των Τουρκικών, δεν εκτελούν δρομολογημένες/ τακτικές πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

( ΔΚ )