Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2019 19:25

Ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Δημήτρης Συλλούρης, δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, κ. Paul Steinmetz.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Συλλούρης ενημέρωσε τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου για την επικείμενη διοργάνωση στην Κύπρο της Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών της Ευρώπης. Ανταλλάγηκαν, μεταξύ άλλων, απόψεις για τους τρόπους βέλτιστης συνεργασίας μεταξύ των μικρών κρατών στο ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο και την ανάγκη δυναμικής παρέμβασής τους σε αυτά τα πλαίσια. Μιλώντας για το πλέγμα των συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Κύπρος με τις χώρες της Μέσης Ανατολής, ο κ. Steinmetz εξέφρασε την επιθυμία για περαιτέρω αξιοποίησή του από τα μικρά ευρωπαϊκά κράτη, περιλαμβανομένης της χώρας του.

Σημειώνοντας τις πολύ καλές διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Λουξεμβούργου, εκφράστηκε, από κοινού, η βούληση για περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και την ανάπτυξη συνεργειών, ειδικότερα στον τομέα των Υπηρεσιών, της Παιδείας, της Έρευνας και της Τεχνολογίας.

Αντηλλάγησαν, τέλος, απόψεις για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος, ενόψει και της επικείμενης τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο.

--------------------- 

ΕΙ