Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-11-2019 20:31

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη στο Gala Dinner του Ιδρύματος «Θεοτόκος», επ’ ευκαιρία συμπλήρωσης 50 χρόνων λειτουργίας του

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που αποδέχθηκα την πρόσκληση που μου απηύθυναν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Θεοτόκος», για να παρευρεθώ και να χαιρετίσω την εκδήλωση που διοργανώνουν, ανάμεσα σε άλλες, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 50 χρόνων παρουσίας και υψηλής προσφοράς του Ιδρύματος προς τον συνάνθρωπο.

Προ της όποιας άλλης αναφοράς, θα ήθελα να μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Πρώτης Κυρίας, οι οποίοι, παρά της επιθυμίας τους περί του αντιθέτου, λόγω της απουσίας τους στο εξωτερικό, δεν κατέστη δυνατόν να βρίσκονται σήμερα μαζί μας.

Αναμφίβολα, η απόφαση της δημιουργίας του Ιδρύματος «Θεοτόκος» το 1969 από τον δρα Αμέρικο Αργυρίου,  συνδέθηκε στενά και αποδείχθηκε καθοριστικής σημασίας όσον αφορά στην αξιοπρεπή διαβίωση, την αποϊδρυματοποίηση και την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στην κοινωνία.

Και τούτο γιατί στα 50 αυτά χρόνια παρουσίας του, μέσα από τις άοκνες προσπάθειες, την αφοσίωση και τον ζήλο που επιδεικνύουν, ανταποκρινόμενοι πλήρως στην αποστολή του, το Διοικητικό Συμβούλιο, η Διεύθυνση, ο Σύνδεσμος Φίλων και οι εθελοντές που πλαισιώνουν το Ίδρυμα αλλά και το έμπειρο και καταρτισμένο του προσωπικό, πέτυχαν να προσφέρουν στα άτομα αυτά πολλαπλές και πρωτοποριακές υπηρεσίες στους τομείς της πρόληψης, της θεραπείας και της φροντίδας.

Την ίδια στιγμή, μέσα από πολλή προσωπική εργασία, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τη δημιουργικότητά τους πετυχαίνουν επίσης να τους προσφέρουν συνθήκες δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν χωράει αμφιβολία ότι το άξιο επαίνου και πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο τους, άμεσα συνδεδεμένο με την αγάπη και την ειλικρινή προσφορά προς τον συνάνθρωπο, λειτουργεί κατ’ επέκταση και προς όφελος ολόκληρης της κοινωνίας μας.

Έργο το οποίο ταυτίζεται με το όραμα και τις προσπάθειες που καταβάλλει το Κράτος από τη μεριά του, ενισχύοντας τις ποικίλες πολιτικές που εφαρμόζει για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με νοητική ή και πολλαπλές αναπηρίες.

Είναι υπό το πρίσμα αυτό και αναγνωρίζοντας το μέγεθος της προσφοράς του Ιδρύματος που ως Πολιτεία στηρίζουμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε εμπράκτως τη λειτουργία του.

Προς τον σκοπό αυτό και μεταξύ άλλων, ενδεικτικά αναφέρω ότι το Ίδρυμα «Θεοτόκος» έλαβε για το έτος 2018 χορηγία ύψους ενός εκατομμυρίου 200 χιλιάδων ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα και για το 2019.

Φίλες και Φίλοι,      

Εκείνο που προέχει είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση και η ενίσχυση του υψηλού έργου, ως ακριβώς το προανέφερα, του Ιδρύματος.

Η δική μας επομένως συνεισφορά συμβάλλει τα μέγιστα, ως απαραίτητη προϋπόθεση, στην υλοποίηση της προσπάθειας για την παροχή όσο το δυνατόν περισσότερων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ως σταθεροί συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες του Ιδρύματος στην πληθώρα των δραστηριοτήτων του, θα συνεχίσετε να βρίσκεστε στο πλευρό του, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους ευγενείς του στόχους.

Στην προσπάθεια αυτή, θέλω να είστε βέβαιοι, ως άλλωστε έχει πράξει μέχρι στιγμής, ότι θα πρωτοστατήσει το Κράτος υποστηρίζοντας, πάντοτε στο μέτρο του δυνατού, κάθε νέα πρωτοβουλία που λειτουργεί επ’ ωφελεία των πασχόντων συνανθρώπων μας.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον ιδρυτή δρα Αμέρικο Αργυρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο, τη Διεύθυνση, το προσωπικό του Ιδρύματος «Θεοτόκος» αλλά και τους εθελοντές, για το ουσιαστικό και αξιόλογο έργο τους, το οποίο επιτελούν για χρόνια τώρα με υποδειγματική ανιδιοτέλεια.

Στο πλαίσιο αυτό, τα γεμάτα αγώνες και προσφορά 50 πρώτα χρόνια του Ιδρύματος «Θεοτόκος», δεν χωράει αμφιβολία ότι αποτελούν απλώς την αρχή ακόμη μιας πιο δημιουργικής πορείας στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

Σας ευχαριστώ

 (ΜΛ)