Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-11-2019 11:49

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ παρευρέθηκε στην παρουσίαση των υποψηφιοτήτων για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Εθελοντισμού

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ. Γιάννης Γιαννάκη  παρευρέθηκε στην παρουσίαση των δυο υποψηφιοτήτων για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Εθελοντισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 21 Νοεμβρίου 2019.

Ο Δήμος Στροβόλου και ο Δήμος Βερολίνου είναι οι δυο υποψηφιότητες οι οποίες έφτασαν στον τελικό. Ο Δήμος Στροβόλου αναδεικνύοντας την σημαντική διάσταση της ενεργούς πολιτότητας και του εθελοντισμού, δημιούργησε το πρώτο Γραφείο Ενεργού Πολίτη και εθελοντισμού από Δήμο στον τόπο μας. Κτίζοντας στην εμπειρία αυτή και μετά από ενθάρρυνση από τoν Επίτροπο Εθελοντισμού και MKO, ο Δήμος Στροβόλου υπέβαλε υποψηφιότητα για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Εθελοντισμού 2021. Η υποψηφιότητα του Δήμου Στροβόλου ενδυναμώθηκε με την ολοκληρωμένη πολιτική που έχουμε στο τομέα του εθελοντισμού ως χώρα, κάτι που αναγνωρίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εθελοντισμού (CEV), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων θα ήθελε να εκφράσει την ικανοποίησή του και να συγχαρεί, ασχέτως του τελικού αποτελέσματος, τη μεγάλη επιτυχία του Δήμου Στροβόλου και να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, το προσωπικό αλλά και τους εθελοντές του Δήμου Στροβόλου για την άψογη συνεργασία που είχαμε στην όλη διαδικασία.

Η απόφαση για τον νικητή για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Εθελοντισμού 2021 θα ανακοινωθεί σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Δεκεμβρίου 2019, στο Kosice.

(ΕΚ/ΕΙ)

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα