Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-11-2019 13:43

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων για οδικές εργασίες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα

Α. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου έξι μήνες.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Την εβδομάδα 25/11/2019 – 29/11/2019 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές:

  • Λεωφ. Στροβόλου/Οδός Καντάρας               (Δήμος Στροβόλου)
  • Λεωφ. Ακροπόλεως/Οδός Κορυτσάς           (Δήμος Στροβόλου)
  • Λεωφ. Ακροπόλεως/28ης Οκτωβρίου           (Δήμος Στροβόλου)
  • Οδός Αγίου Ανδρέου/Πουλίου Καποτά        (Δήμος Λευκωσίας)

Β. Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 23/11/2019, μεταξύ των ωρών 07:00 - 13:00, θα εκτελούνται εργασίες σκουπίσματος στον Παρακαμπτήριο Δρόμο Λεμεσού. Επίσης τη Δευτέρα 25/11/2019 και την Τρίτη 26/11/2019, μεταξύ των ωρών 09:30 - 14:00, θα εκτελούνται εργασίες σκουπίσματος στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού - Πάφου.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 150μ. περίπου στη μία κατεύθυνση μόνο, ανά πάσα στιγμή και η τροχαία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα με συνοδεία περιπολικού και κατάλληλη σηματοδότηση.

Γ. Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας,  Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, την περίοδο 25/11/2019 – 29/11/2019, μεταξύ των ωρών 09:00 - 16:00, θα εκτελούνται εργασίες περιοδικής συντήρησης του οδοστρώματος σε τμήματα της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ στο Κίτι.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η μία λωρίδα κυκλοφορίας του δρόμου θα κλείνει τμηματικά (100 μέτρα ανά φορά) και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας, με τη χρήση stop&go ή/και προσωρινών φώτων τροχαίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια τους.

(ΑΧ/ΣΧ)