Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-11-2019 19:07

Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας κας Ζέτας Αιμιλιανίδου στην τελετή αποφοίτησης του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης για την ακαδημαϊκή χρονιά 2018-2019

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που παρευρίσκομαι απόψε εδώ για να απονείμω τα πτυχία σε στελέχη του ιδιωτικού, του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Δημόσια Διοίκηση του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης καθώς επίσης τα πτυχία σε νέους πτυχιούχους που ολοκλήρωσαν με επιτυχία το Πρόγραμμα Master in Business Administration.

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης ιδρύθηκε το 1976 και αποτελεί την πρώτη επιχειρηματική σχολή της Κύπρου με εμπειρία πολλών χρόνων στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Ινστιτούτο λειτουργούσε και λειτουργεί ως φορέας διαμόρφωσης και ανάπτυξης διευθυντικών στελεχών, παρέχοντας τους γνώσεις, και επενεργώντας ως καταλύτης για την καλλιέργεια και ανάπτυξη επαγγελματικών διευθυντικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων για στρατηγική σκέψη, κατανόηση της πολυπλοκότητας και των ιδιαιτεροτήτων της σύγχρονης οικονομίας και των αναγκών της σημερινής επιχείρησης.

Για ακόμη μία χρονιά το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης είχε τη συνεργασία μονάδων και φορέων, που βοήθησαν ουσιαστικά στο έργο του και συνέβαλαν στην επιτυχία του. Θα ήθελα, λοιπόν, να ευχαριστήσω θερμά τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που ενθάρρυναν και διευκόλυναν τα στελέχη τους να παρακολουθήσουν τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα του Μεσογειακού Ινστιτούτου Διεύθυνσης, αλλά και τις επιχειρήσεις και οργανισμούς που έδωσαν την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες να αποκτήσουν εργασιακή πείρα κοντά τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω προς την Τράπεζα Κύπρου, την Ελληνική Τράπεζα Δημόσια Εταιρεία Λτδ και την Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ που θα απονείμουν χρηματικά βραβεία στους πρωτεύσαντες αποφοίτους και τις πρωτεύσασες απόφοιτες των μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Πολλές ευχαριστίες εκφράζω, επίσης, προς την εταιρεία Scientronics που θα απονείμει χρηματικά βραβεία στους φοιτητές και φοιτήτριες που είχαν τις καλύτερες διπλωματικές εργασίες.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του Συμβουλίου, τον Αναπληρωτή  Διευθυντή του ΚΕΠΑ, τον Προϊστάμενο, το προσωπικό του ΜΙΜ και τους επισκέπτες καθηγητές και επισκέπτριες καθηγήτριες για τον επαγγελματισμό, τη συνέπεια και την αφοσίωσή τους, αξίες που συνέβαλαν στο να κρατηθεί ψηλά το επίπεδο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων στα 43 χρόνια λειτουργίας του Ινστιτούτου.

Αγαπητοί απόφοιτοι, αγαπητές απόφοιτες,

Θέλω απόψε να σας συγχαρώ για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός απαιτητικού μεταπτυχιακού προγράμματος. Έχετε κερδίσει τον έπαινο και τον σεβασμό μας! Η απονομή του μεταπτυχιακού σας διπλώματος είναι η επιβράβευση της προσπάθειάς σας, μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, αφού χρειάστηκε προσπάθεια, πείσμα και θέληση εκ μέρους σας, ώστε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις των σπουδών σας και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής σας.

Είμαι βέβαιη ότι η γνώση που αποκτήσατε μέσα από την παρακολούθηση του προγράμματος θα αποτελέσει ανεκτίμητο εφόδιο για την παραπέρα επαγγελματική ανέλιξη σας.  Από εσάς, το πραγματικά εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό του τόπου, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ο τόπος μας.

Κλείνοντας, εύχομαι σε όλους καλή σταδιοδρομία, υγεία και πολλές επιτυχίες σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

____________

Σημ.: Τον χαιρετισμό ανέγνωσε, εκ μέρους της Υπουργού Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Χρίστος Μαληκκίδης.

(ΜΠ/ΜΓ/ΣΧ)