Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

22-11-2019 20:39

Χαιρετισμός του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη στον 36ο ετήσιο χορό του Αθλητικού Σωματείου «Δάφνη» Τρούλλων

Όταν για 36 χρόνια διοργανώνεται ανελλιπώς η αποψινή εκδήλωση, τότε τα εύσημα πρέπει να δίδονται αφειδώλευτα. Διότι εκδηλώσεις αυτού του χαρακτήρα που έχουν θεσμοθετηθεί στα δρώμενα μιας κοινότητας και αγγίζουν και την ευρύτερη περιοχή, αποτελούν όχι μόνο ουσιαστική ενέργεια υπέρ της διατήρησης της συνοχής του κοινωνικού ιστού αλλά και αναδεικνύουν το πολιτιστικό επίπεδο που διέπει τους κατοίκους.

Θέλω πρώτα να ευχαριστήσω θερμά τον φίλο βουλευτή κ. Γιώργο Προκοπίου και το Αθλητικό Σωματείο «Δάφνη» Τρούλων για την πρόσκληση και να συγχαρώ από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν με τον οποιοδήποτε τρόπο στην πραγμάτωση της αποψινής εκδήλωσης, γιατί είναι σε τέτοιες συνευρέσεις που δίδεται σε όλους μας η ευκαιρία να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και μέσω της διαδραστικότητας πρωτίστως εσάς των κατοίκων που αποτελείτε και το υπόβαθρο των τοπικών συλλογικοτήτων, να δημιουργηθούν νέες δράσεις για ποικιλόμορφη ανάδειξη του μοναδικού χαρακτήρα της περιοχής και της κοινότητάς σας

Και εδώ ακριβώς είναι που πιστεύω πως εδράζεται ο πολύπλευρος και σημαντικός ρόλος που οι τοπικές συλλογικότητες μπορούν να διαδραματίσουν, μέσω των δράσεων τους, στις σύγχρονες κοινωνίες.

Πρώτον, διότι οι τοπικές συλλογικότητες αποτελούν τον κατεξοχήν θεσμό που μπορεί, είτε αυτοβούλως είτε σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο ή και με άλλους φορείς, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν μια πολιτιστική και κοινωνική πολιτική βασισμένη στις τοπικές και τις κοινωνικές πραγματικότητες.

Και δεύτερον, διότι οι τοπικές συλλογικότητες μπορούν με στοχευμένες παρεμβάσεις, να συμβάλουν ώστε να φθάσει ο πολιτισμός και η παιδεία σε κάθε γειτονιά και σε κάθε κοινωνική ομάδα, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.

Αυτό ακριβώς είναι που το Σωματείο «Δάφνη», για πάνω από μισό αιώνα πράττει, διαδραματίζοντας σημαντικότατο ρόλο στα δρώμενα της περιοχής. Μέσα από την πλούσια και πολυδιάστατη δράση που εσείς, το Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη και οι φίλοι του Σωματείου προάγετε και προσφέρετε, έχετε μετατραπεί σε πιστό υπηρέτη της κοινότητας και των αναγκών της, προσφέροντας υγιή ψυχαγωγία και αποδοτική ενασχόληση, επενδύοντας στην πρόοδο και την ανάπτυξη της εδώ περιοχής.

Δεν σας κρύβω λοιπόν την ικανοποίηση και τον θαυμασμό μου για την πολυσχιδή εμπλοκή του Σωματείου σας στα κοινά: Ποδοσφαιρικό Τμήμα, Τμήμα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Χορευτικό Συγκρότημα, Θεατρικός Όμιλος, Χορωδία, μπάντα, κοινωνικές δραστηριότητες. Δράσεις που ενδυναμώνουν την κοινωνική αλληλεγγύη, και ενισχύουν την ενεργό συμμετοχή και τη διά βίου παιδεία.

Σε αυτή σας την ωφέλιμη και αξιέπαινη δράση για προβολή και ενδυνάμωση της τοπικής κοινωνίας των Τρούλλων και της γύρω περιοχής, και καθότι σοβαρό μέρος της δράσης σας σχετίζεται με τον αθλητισμό, επιτρέψτε μου να απευθύνω μία έκκληση, κυρίως προς τους νέους μας:

Το Σωματείο κι εσείς οι αθλητές του, είστε πρεσβευτές της ευγενούς άμιλλας και του υγιούς ανταγωνισμού. Προάγετε τη σφυρηλάτηση του σώματος, προάγετε τη σφυρηλάτηση του πνεύματος. Σας καλώ λοιπόν να συνεχίσετε να προτάσσετε το αθλητικό ήθος με τη συμπεριφορά σας. Να παραμείνετε οι πρεσβευτές του θετικού προτύπου, της αθλητικής αξιοπρέπειας, του ευ αγωνίζεσθαι μακριά από φαινόμενα βίας. Θέλουμε να παραμείνετε το υγιές παράδειγμα προς μίμηση, με υψηλό το αίσθημα σεβασμού στις αξίες και στα ιδεώδη που διέπουν τον αθλητισμό.

Είναι με μεγάλη χαρά που είμαι απόψε μαζί σας και σας ευχαριστώ και πάλι. Εύχομαι από καρδιάς να είστε όλοι πάντα καλά και να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο την πορεία του σωματείου σας.

Καλή διασκέδαση.

____________

ΜΛ/ΣΧ