Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

25-11-2019 15:00

Επίδοση Διαπιστευτηρίων νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Σλοβακίας

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Σλοβακία, κ. Νίκος Π. Νικολάου, επέδωσε στις 21 Νοεμβρίου 2019  τα διαπιστευτήριά του στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Σλοβακίας κα Σουζάνα Τσαπούτοβα (Zuzana Čaputová), σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, στην Μπρατισλάβα.

Ο Πρέσβης διεβίβασε τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη και εξέφρασε τη βαθιά εκτίμηση της Κύπρου για τη στάση αρχών που τηρεί η Σλοβακία όσον αφορά το κυπριακό πρόβλημα, καθώς και για την προσήλωση της χώρας στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Περαιτέρω, ο κ. Νικολάου ενημέρωσε την Πρόεδρο της Σλοβακίας για τις συνέπειες της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής , ως αποτέλεσμα  την τουρκικής εισβολής του 1974, και τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στα Χωρικά Ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Εξέφρασε δε, ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πρόεδρο, για τη συμβολή της Σλοβακίας στη διατήρηση της ειρήνης  στην Κύπρο, με τη συμμετοχή της  στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών (UNFICYP) και την 30χρονη ενεργό συμμετοχή της στην ενθάρρυνση των διακοινοτικών επαφών  των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου.  Ο νέος Πρέσβης πρόσθεσε ότι η Κύπρος αποδίδει μεγάλη σημασία στην ενίσχυση των σχέσεων της με τη Σλοβακία, τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Σλοβακίας επαναβεβαίωσε τη σταθερή υποστήριξη της χώρας της για την επίλυση του Κυπριακού και εκδήλωσε ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων.

 

(ΑΜ/ΕΙ)