Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-11-2019 10:35

Στις Βρυξέλλες για τις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβαίνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης

 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης αναχωρεί την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου για τις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη βελγική πρωτεύουσα στις 2 και 3 Δεκεμβρίου 2019.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών, οι συζητήσεις θα εστιάσουν στο μέλλον της εσωτερικής ασφάλειας της ΕΕ, θέμα το οποίο περιλαμβάνεται στην Ατζέντα Στρατηγικής 2019–2024 και στους τρόπους ενίσχυσης της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ των Αρχών Επιβολής του Νόμου των κρατών μελών. Ειδικότερα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την αποτελεσματική χρήση των νέων τεχνολογιών, τη διαχείριση και ανάλυση των πληροφοριών και τις μεθόδους διασυνοριακής συνεργασίας σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε μια κοινή, ολοκληρωμένη προσέγγιση για την αντιμετώπιση των απειλών.

Πρόσθετα, οι Υπουργοί θα ενημερωθούν στο θέμα της προώθησης της εφαρμογής της διαλειτουργικότητας, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Φιλανδική Προεδρία. Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο κρίνεται ως ιδιαιτέρως σημαντικό, καθότι η διαλειτουργικότητα θα αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τις διωκτικές Αρχές, αφού θα επιτρέψει την ενιαία αναζήτηση μεταξύ των διαφόρων συστημάτων και βάσεων δεδομένων  των κρατών – μελών, για σκοπούς αποτελεσματικότερης καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών, οι Υπουργοί αναμένεται να υιοθετήσουν Συμπεράσματα Προεδρίας επί τριών θεμάτων, ήτοι τα δικαιώματα των θυμάτων, τα εναλλακτικά μέτρα κράτησης και την πρόοδο που επετεύχθη σχετικά με μελλοντικές οδηγίες στον τομέα της δικαιοσύνης και της ασφάλειας.

(MΛ)