Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

29-11-2019 14:30

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Σάββα Αγγελίδη κατά την τελετή αποφοίτησης των Στρατονόμων της 2019 ΕΣΣΟ

H μέρα σήμερα ανήκει στους Νέους Στρατονόμους. Ανήκει σε σας που μετά από μια επίπονη, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, φτάσατε στο τέλος με επιτυχία. Μπήκε στη ζωή σας πλέον ο κώδικας «Νόμος, Τάξις, Πειθαρχία».

Πλέον, πρέπει να είναι μέλημά σας να μεταφέρετε στους στρατιώτες, φίλους, και στην οικογένεια σας αυτές τις αρχές. Δικαιούστε να νιώθετε περηφάνια γιατί ξεχωρίσατε μέσα από ανταγωνιστικές διαδικασίες.     

Αυτό που με κάνει να νιώθω περήφανος και αισιόδοξος για το μέλλον είναι η ζωντάνια και θέληση των νέων μας. Το γεγονός και μόνο να υπάρχει συνωστισμός στον κατάλογο των νεοσυλλέκτων που δηλώνουν ως πρώτη επιλογή τις ειδικές δυνάμεις (Στρατονομία, ΟΥΚ και καταδρομείς), σημαίνει πολλά.

Πάνω απ’ όλα, υπάρχει η αντίληψη και η συνείδηση των νέων μας για το καθεστώς της ημικατοχής και κυρίως για τον πόθο απελευθέρωσης του νησιού μας. Σας αξίζουν συγχαρητήρια. Μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας που δεν είναι άλλο από την μετεξέλιξη και αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς.

Αυτό οφείλεται βέβαια και στις οικογένειές σας, οι οποίες έχουν καλλιεργήσει αυτές τις αρχές και τα ιδανικά. Θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους της Πολιτείας τις ευχαριστίες μου και συνάμα να σας συγχαρώ για τα παιδιά σας.

Με τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης και το έργο που επιτελέσατε όλη αυτή την περίοδο, διευθυντής, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Στρατονομίας, προκύπτει ότι πετύχατε. Αξίζουν και σε σας συγχαρητήρια. Σας διαβεβαιώ πως θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε να είστε σε θέση να εκτελείτε απρόσκοπτα την αποστολή σας.

Νέοι Στρατονόμοι,

Κλείνοντας, το θεωρώ καθήκον μου να σας δώσω και μια συμβουλή: Αποκτήστε όσο περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες από τους εκπαιδευτές σας. Δείξτε εμπιστοσύνη και μάθετε από αυτούς. Έτσι, θα αποτελείτε πρότυπο συμπεριφοράς και πειθαρχίας. Σε λίγο καιρό, που  θα ξεκινήσετε μια νέα ζωή,  θα έχετε τα εφόδια για να ανταπεξέλθετε στις δυσκολίες και τις προκλήσεις.

Σας εύχομαι πάντα υγεία και ευτυχία. Καλό υπόλοιπο θητείας.

(ΑΧ/ΣΧ)