Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

01-12-2019 15:15

Μια αλλιώτικη δενδροφύτευση στο Δημοτικό Σχολείου Αθηαίνου

Η δενδροφύτευση μιας καινούριας, εντελώς άδειας από πράσινο αυλής σχολείου, αποτελεί μία πρωτοβουλία της Διεθνούς φήμης Κυπρίας Τραγουδίστριας και μουσικού Αλέξιας Βασιλείου και του Προγράμματος της Re-bE, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Αθηαίνου υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστα Καδή. 

Το Πρόγραμμα «Re-bE, Μέθοδος Μουσικής Ακρόασης - Μουσικό Κίνημα» της Αλέξιας, είναι εγκεκριμένο από το ΥΠΠΑΝ, η εφαρμογή του οποίου έχει ήδη αρχίσει με μεγάλη επιτυχία από το 2017. Το Re-bE είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Μουσικής αγωγής μέρος του οποίου προσφέρει η Αλέξια σε όλα τα σχολεία της Κύπρου. Συγκεκριμένα τα σχολεία της Κύπρου, έχουν καθημερινά την ευκαιρία ακρόασης ηχογραφημένης μουσικής μέσω του Re-bE Radio, του ιδιωτικού διαδικτυακού ραδιοφώνου που δημιουργήθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό από την Αλέξια. 

Η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται στη συνέργεια των τριών προγραμμάτων που δημιούργησε η Κύπρια μουσικός. Πρόκειται για τα Προγράμματα Re-bE Σχολεία, Re-bE Περιβάλλον και Re-bE Κοινωνική Ένταξη και Ενσωμάτωση. Τα τελευταία χρόνια μεταξύ άλλων η Αλέξια συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, στον σχεδιασμό Προγραμμάτων και βιωματικών εργαστηρίων προς ευάλωτες ομάδες και ειδικά για ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά αιτητές ασύλου. 

Έχοντας ως κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για τη μουσική και τη φύση, το Δημοτικό Σχολείο Αθηαίνου και η Αλέξια, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να επικοινωνήσουν για να φυτέψουν δέντρα, για να αγαπήσουν τα δέντρα και να θέλουν να τα προστατεύουν, να χτίσουν μεταξύ τους φιλίες, να αποδεχτούν την ετερότητα και να συνεργαστούν για έναν πιο πράσινο πλανήτη. 

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, στηρίζοντας ένθερμα κάθε δράση που στοχεύει στην προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών. Τα δενδρύλλια που θα εξωραΐσουν τον σχολικό περίβολο θα παρέχει το Τμήμα Δασών, μέσω του προγράμματος «Φυτεύω για το κλίμα», ενώ λειτουργοί του θα βοηθήσουν τους μαθητές και θα τους μάθουν τα μυστικά της φύτευσης των δένδρων.   

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Αθηαίνου, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019, στις 10:30 π.μ. και θα ντυθεί μουσικά από τη χορωδία του σχολείου, με τη συμμετοχή των φιλοξενούμενων παιδιών και της Αλέξιας, παρουσία του Δημάρχου Αθηαίνου κ. Κυριάκου Καρεκλά και της Αντιπροσώπου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Κύπρο κας Katja Saha.

ΜΑΚ/