Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-12-2019 15:06

Βράβευση πέντε στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς για τις Πράσινες Δημόσιες Υπηρεσίες

Στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων (16/11/2019 – 24/11/2019) και της τελετής απονομής βραβείων για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις (CY GPP AWARDS 2019), που συνδιοργανώθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Ενεργειακό Γραφείο Πολιτών στις 22 Νοεμβρίου 2019, απονεμήθηκαν πιστοποιητικά σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό EMAS σε πέντε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς.

Κατά την τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας κ. Κωνσταντίνου Ηροδότου, παρέλαβαν τα πιστοποιητικά στελέχη της Εθνικής Φρουράς από κάθε Στρατόπεδο.  

Η Λειτουργός του Υπουργείου Άμυνας κα Ευτυχία Ιωάννου σε χαιρετισμό που ανέγνωσε εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην  περιβαλλοντική πολιτική του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ευαισθητοποίηση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και στην αλλαγή νοοτροπίας που αφορούν την εξοικονόμηση ενέργειας και δράσεων για την προστασία και διατήρηση των φυσικών πόρων και των οικοσυστημάτων.

Το Υπουργείου Άμυνας προωθεί, μεταξύ άλλων προγραμμάτων, τη σταδιακή μετατροπή στρατοπέδων της Εθνικής Φρουράς σε «Πράσινα Στρατόπεδα», ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο έμπρακτα τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την βελτίωση του περιβάλλοντος στην χώρα μας. 

(ΕΚ/ΕΙ)