Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

03-12-2019 18:23

Οι Καφέ Μπαλκάν στις «Κυπριακές Στιγμές», στη Κολωνία

Οι εκδηλώσεις της πολιτιστικής σειράς «Κυπριακές Στιγμές», ενός καθιερωμένου πλέον θεσμού στη Κολωνία, ολοκληρώθηκαν φέτος στις 28 Νοεμβρίου στη κατάμεστη αίθουσα του Παλιού Ενεχυροδανειστηρίου (Altes Pfandhaus) με την εντυπωσιακή μουσική των Καφέ Μπαλκάν, που συνεπήρε κυριολεκτικά το μουσικόφιλο κοινό.

Οι Καφέ Μπαλκάν κινούνται μουσικά με χαρακτηριστική άνεση ανάμεσα στον παραδοσιακό και τον σύγχρονο ήχο. Η μουσική τους βασίζεται κυρίως στον αυτοσχεδιασμό (τζαζ ή μη), την αποδόμηση και επανασύνθεση παραδοσιακών μελωδιών από την Μεσόγειο και τη Χερσόνησο του Αίμου. Είναι ένα πολυπολιτισμικό σχήμα, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από έξι χρόνια, με βάση την Κύπρο αλλά με την συνθετική παλέτα του επηρεασμένη από τις σκηνές του Λονδίνου, Νέας Υόρκης, Ελλάδας και την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Οι μουσικοί που έπαιξαν στις «Κυπριακές Στιγμές» ήταν ο Αλέξανδρος Γαγάτσης, βιμπράφωνο και ντράμς, ο Γλαύκος Κοντεμενιώτης, πιάνο και ο Απόστολος Σιδέρης, Κοντραμπάσο.

Η σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων «Κυπριακές Στιγμές» οργανώθηκε φέτος για 12η χρονιά στη Κολωνία, από την Πολιτιστική Ακόλουθο της Κυπριακής Πρεσβείας κυρία Γιώργα Σολομώντος.

Στις «Κυπριακές Στιγμές» 2019 συμμετείχαν οι Άννα Μαραγκού, Γιώργος Πανταζής, Σάββας Σάββα, Κατερίνα Ατταλίδου, Θοδωρής Τσαλαβράς, Νικόλας Μελής, Νίκος Πίττας, Ηρακλής Μιτέλλας, Νικόλας Παπαγεωργίου, Μιράντα Παπανεοκλέους, Αλέξανδρος Γαγάτσης, Απόστολος Σιδέρης και Γλαύκος Κοντεμενιώτης.

Μέχρι σήμερα συμμετείχαν στις «Κυπριακές Στιγμές» πέραν των 150 καλλιτεχνών από διάφορους πολιτιστικούς τομείς.

-------------------------

3/12/2019

ΕΙ