Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-12-2019 11:58

Ο βουλευτής κ. Νίκος Τορναρίτης συναντήθηκε με Μέλος της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης στην Κύπρο

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Νίκος Τορναρίτης είχε, σήμερα, συνάντηση με την κα Suselis Morfa Gonzáles, Μέλος της Κουβανικής Εθνοσυνέλευσης, του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κούβας και της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, καθώς και Πρώτη Γραμματέα της Νεολαίας της Κούβας. Την κα Morfa Gonzáles συνόδευαν ο Πρέσβης της Κούβας στην Κύπρο κ. Omar Leyva Rafull και ο κ. Juan Miguel Cruz, Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων της Κομμουνιστικής Ένωσης Νέων της Κούβας.

Κατά τη συνάντηση, επαναβεβαιώθηκαν οι παραδοσιακά φιλικές σχέσεις μεταξύ της Κύπρου και της Κούβας, καθώς και των Κοινοβουλίων τους και υπογραμμίστηκε εκατέρωθεν η αμοιβαία αλληλεγγύη και στήριξη στους αγώνες των δύο χωρών.

Ο κ. Τορναρίτης εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σταθερή στάση αρχών της Κούβας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος και ενημέρωσε την Κουβανή βουλευτή για την τουρκική προκλητικότητα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου.

Η κα Morfa Gonzáles εξέφρασε την εκτίμησή της για τη στήριξη που παρέχει η Κύπρος σε ό,τι αφορά στο οικονομικό εμπάργκο των ΗΠΑ κατά της Κούβας. Αναφέρθηκε, επίσης, στο ρόλο που διαδραματίζουν οι νέοι της χώρας της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής ζωής.

(ΕΚ/ΕΙ)