Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-12-2019 12:31

Ανακοινώσεις του Τμήματος Δημοσίων Έργων

1. Εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης σε φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου έξι μήνες.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Την εβδομάδα 9/12/2019 – 13/12/2019 θα διεξάγονται εργασίες στις συμβολές:

  • Οδός Κ. Παντελίδη/Πλατεία Σολωμού                     (Δήμος Λευκωσίας)
  • Λεωφ. Γ.Κληρίδη/Ακαδημίας/Λεωφ. Κυρηνείας       (Δήμος Αγλαντζιάς)
  • Λεωφ. Αγίου Γεωργίου/Μακαρίου                            (Δήμος Λακατάμιας)

 

2. Εργασίες σκουπίσματος σε τμήμα του Παρακαμπτήριου Δρόμου Λεμεσού

Το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 7/12/2019, μεταξύ των ωρών 09:00 - 15:00, θα εκτελούνται εργασίες σκουπίσματος στο τμήμα του Παρακαμπτήριου Δρόμου Λεμεσού από τον κυκλικό κόμβο Πολεμιδιών μέχρι την έξοδο προς Μουτταγιάκα.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, η ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 150μ. περίπου στη μία κατεύθυνση μόνο ανά πάσα στιγμή και η τροχαία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα με συνοδεία περιπολικού και κατάλληλη σηματοδότηση.

Οι εργασίες θα ξεκινούν καθημερινά μετά την πρωινή ώρα αιχμής και θα ολοκληρώνονται πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου, περιορίζοντας την αναπόφευκτη διαταραχή της κυκλοφορίας στο ελάχιστο δυνατόν.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις οδηγίες της Αστυνομίας.

(ΜΓ/ΕΙ)