Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-12-2019 14:35

Πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του 4ου ετήσιου Γεωργιανού Πολιτιστικού Φεστιβάλ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου, στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), για την παρουσίαση του 4ου ετήσιου Γεωργιανού Πολιτιστικού Φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η Πρεσβεία της Γεωργίας στην Κύπρο με τη στήριξη και συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στη συνέντευξη χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ σε σύντομη παρουσίαση προέβη ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Κύπρο κ. Revaz Lominadze.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Προδρόμου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το Φεστιβάλ θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία για το κυπριακό κοινό να γνωρίσει τον γεωργιανό πολιτισμό». Παράλληλα, σημείωσε ότι  η συγκεκριμένη διοργάνωση πέρα από την ποιότητα και την υψηλή αισθητική αξία συμβάλλει σημαντικά στην καλλιέργεια στενών πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Γεωργίας και διαβεβαίωσε τον Πρέσβη της Γεωργίας ότι το ΥΠΠΑΝ επιθυμεί την ενδυνάμωση της συνεργασίας των δυο χωρών στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού.

Ο κ. Lominadze, με τη σειρά του, αναφέρθηκε στη συνεργασία που Κύπρος και Γεωργία διατηρούν στους τομείς της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού, ενώ εκτενή αναφορά έκανε και στο περιεχόμενο του Φεστιβάλ.

Σημειώνεται ότι φέτος, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει το φωνητικό, acappella σχήμα, "The Georgian Six". Το σχήμα που έχει δώσει συναυλίες σε διάφορα μέρη του κόσμου, εκτελεί κομμάτια κλασικής μουσικής, γεωργιανό λαϊκό τραγούδι, τζαζ και άλλα συνθετικά είδη σε έξι ξεχωριστές φωνές. Πρόκειται για έργα διάσημων γεωργιανών συνθετών, κυρίως του μαέστρου Giya Kancheli, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους συνθέτες της Γεωργίας με παγκόσμια ακτινοβολία.

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθείστις 10 Δεκεμβρίου 2019 στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου. Το μουσικό μέρος ξεκινά στις 20:00, ενώ από τις 19:00 θα είναι ανοικτή στον χώρο έκθεση έργων τέχνης Γεωργιανών καλλιτεχνών. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

ΙΠ

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα