Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

09-12-2019 19:53

Στη Μαδρίτη μεταβαίνει ο Υπουργός Γεωργίας για να παρουσιάσει την Πρωτοβουλία της Κύπρου για την κλιματική αλλαγή

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, αναχωρεί αύριο το πρωί για τη Μαδρίτη, όπου θα προσφωνήσει το απόγευμα της ίδιας μέρας την Ολομέλεια της 25ης Συνόδου της Διάσκεψης των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης-Πλαισίου των  Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (CΟΡ25), η οποία διεξάγεται στην ισπανική πρωτεύουσα από τις 2 έως τις 13 Δεκεμβρίου. 

Επιπρόσθετα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, ο Υπουργός Γεωργίας θα συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διάσκεψης, με θέμα την αντιμετώπιση των υφιστάμενων και των πιθανών μελλοντικών κινδύνων από την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Καδής θα παρουσιάσει την πρωτοβουλία της Κύπρου για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και τη μείωση των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. 

Την πρωτοβουλία της Κύπρου χαιρέτισε και ο Γενικός Γραμματέα της Ένωσης για τη Μεσόγειο, κ. Nasser Kamel, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Γεωργίας στις 2 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο. Ο κ. Kamel εξέφρασε τη στήριξή του στην Πρωτοβουλία της Κύπρου, η οποία, όπως τόνισε, εμπίπτει στις προτεραιότητες της Ένωσης για τη Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνεργασία.

(ΜΑΚ)