Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-12-2019 06:19

Παρέμβαση Μονίμου Αντιπροσώπου της Δημοκρατίας στη Νέα Υόρκη, στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ

Αθλητισμός για την ανάπτυξη και την ειρήνη

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών, Πρέσβης Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης, εκπροσώπησε στις 9 Δεκεμβρίου 2019 την Κυπριακή Δημοκρατία στη συζήτηση της Ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για το Ολυμπιακό Ιδεώδες. Η συζήτηση γίνεται ανά διετία και προηγείται της διεξαγωγής της κάθε Ολυμπιάδας.   

Στην παρέμβασή του ο κ. Μαυρογιάννης ανέδειξε τους στενούς δεσμούς της Κύπρου με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους συμμετέχει από την έναρξή τους στην αρχαιότητα, ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ιερή παράδοση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο αθλητισμός έχει μια μοναδική ικανότητα να ενώνει τους ανθρώπους και είναι το ισχυρότερο εργαλείο για τη δημιουργία ήθους στους νέουςΑν η ανθρωπότητα, πρόσθεσε, καταφέρει να οικοδομήσει μια κουλτούρα αθλητικής άμιλλας με βάση τις αξίες του Ολυμπισμού, τότε η αποστολή του ΟΗΕ για την επίτευξη ειρήνης, ισότητας, αλληλεγγύης, σεβασμού κανόνων, δικαιωμάτων και ελευθεριών, θα μπορούσε να επιτευχθεί πιο εύκολα.

(ΑΜ)