Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

10-12-2019 13:02

Χαιρετισμός Επιτρόπου Προεδρίας κ. Φώτη Φωτίου στο γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα παιδιά της Επιτροπής Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου

Είναι ασφαλώς μεγάλη η χαρά της συνάντησης μας σήμερα με πολλά από τα παιδιά που στηρίζει η Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου. Το γεύμα αυτό που μαζί με την Πρώτη Κυρία παραθέτετε, κ. Πρόεδρε, τις γιορτινές αυτές μέρες, είναι ασφαλώς μια ευκαιρία να εκφράσουμε προς τα παιδιά αυτά την εκτίμηση και τον θαυμασμό μας για την αφοσίωση και την προσήλωσή τους στον σκοπό που έχουν τάξει και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εκείνα εφόδια τα οποία θα τους επιτρέψουν να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια της ζωής τους. Όλα αυτά τα παιδιά είναι οι μικροί ήρωες της κοινωνίας μας. 

Μεταξύ των παιδιών βρίσκονται σήμερα μαζί μας και εγκλωβισμένα παιδιά από το ιστορικό σχολείο μας στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο όπως επίσης και άλλα Καρπασιτόπουλα που φοιτούν σε ανώτερες και ανώτατες σχολές.

Τα παιδιά αυτά μεταφέρουν μηνύματα που είναι πολύτιμα για όλους. Μηνύματα αντοχής, θάρρους, αγωνιστικότητας και μεγάλης αγάπης για τον τόπο των γονιών και των άλλων προγόνων τους, που είναι και δικοί μας πρόγονοι. Μεταφέρουν επίσης εικόνες από την πανέμορφη Καρπασία, μαζί με τη μυρωδιά των κυκλάμινων που ανθίζουν πάντα εκεί για όλους εμάς που ελπίζουμε και ευχόμαστε την απελευθέρωση της πατρίδας μας και τον τερματισμό της κατοχής, ώστε η πατρίδα μας σύντομα να επανενωθεί, και σε συνθήκες ειρήνης και ασφάλειας να προχωρήσουμε μπροστά, προσβλέποντας σε ένα καλύτερο και περισσότερο υποσχόμενο μέλλον.

Ειδικά για τα Καρπασιτόπουλα, εκφράζουμε και με αυτή την ευκαιρία τον θαυμασμό μας για την αντοχή, τη δύναμη και το σθένος που τα χαρακτηρίζει να μένουν δεμένα με τη γη των πατέρων και των άλλων προγόνων τους. Οι δυσκολίες και τα άλλα προβλήματα της συνεχιζόμενης κατοχής δεν κάμπτουν το φρόνημα τους, αντίθετα το δυναμώνουν και μεταδίδουν και σε μας το αίσθημα της υπέρμετρης αγάπης που τρέφουν για όλη τη χώρα μας.

Με δικές σας οδηγίες, κύριε Πρόεδρε, κάνουμε ότι είναι δυνατόν σε δύσκολες συνθήκες, σε συνθήκες κατοχής για την ομαλή λειτουργία των σχολείων μας στο Ριζοκάρπασο.

Με την ευκαιρία που μου δίνετε θα ήθελα να εκφράσω για ακόμη μια φορά την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας για την πολύ μεγάλη συμβολή των αποδήμων μας στο αξιόλογο έργο της Επιτροπής, όπως τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τους διαχρονικούς αγώνες τους για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας μας. Η διασπορά μας αποτελεί τη μεγάλη μας δύναμη και είναι πάντα στο πλευρό μας. 

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ την Επιτροπή Βοήθειας Παιδιών της Κύπρου για το μεγάλο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Πρώτη Κυρία κα Άντρη Αναστασιάδη καθώς επίσης και την Πρόεδρο της Επιτροπής κα Ρέα Γεωργίου και τα μέλη της για το σημαντικό έργο που επιτελούν μέσα από την Επιτροπή αυτή. Ευχαριστώ επίσης τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τους συνεργάτες του, τον Πρόεδρο της Επιτροπής της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και τους συνεργάτες του, τους επιθεωρητές, τους διευθυντές, τους εκπαιδευτικούς, τη Σχολική Εφορεία και το προσωπικό των σχολείων του Ριζοκαρπάσου.

Σε όλα τα παιδιά εύχομαι καλή πρόοδο.

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος. Προσωπική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

(ΜΓ/ΕΙ)