Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-12-2019 13:31

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία των Μαλδίβων επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο νέος πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία των Μαλδίβων, με έδρα το Νέο Δελχί, κ. Άγις Λοΐζου, επέδωσε την Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2019 τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας κ. Ibrahim Mohamed Solih, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο γραφείο του Προέδρου στο Μαλέ.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους, ο Κύπριος Πρέσβης διαβίβασε στον Πρόεδρο Solih τις θερμές ευχές του Προέδρου Αναστασιάδη, της Κυβέρνησης και του κυπριακού λαού και εξέφρασε ευχαριστίες για τη θέση αρχών που τηρεί η Κυβέρνηση των Μαλδίβων στο Κυπριακό. Ο Πρόεδρος Solih επιβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να υποστηρίζει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου. Στη συνάντηση, στην οποία παρών ήταν και ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, καθώς και ανώτεροι αξιωματούχοι της Προεδρίας, ο κ. Λοΐζου προέβη σε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας σε τομείς όπως η υγεία, ο τουρισμός, η εκπαίδευση και το περιβάλλον.

Επιπλέον, ο κύριος Λοΐζου είχε στο Υπουργείο Εξωτερικών των Μαλδίβων, διμερείς συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υφυπουργό Εξωτερικών, καθώς και ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου.

(ΜΧ/ΑΧ/ΕΙ)