Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

12-12-2019 09:06

Η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά το τελευταίο εικοσιτετράωρο

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 11ης Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 12ης Δεκεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 47 κλήσεις για βοήθεια, οκτώ πυρκαγιές, 37 ειδικές εξυπηρετήσει και δυο ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 09.39 χθες λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε οικία στο χωριό Τριμίκλινη. Η πυρκαγιά ήταν στην ξύλινη στέγη και εσωτερική επένδυση οροφής γύρω από την καπνοδόχο τζακιού. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Υπαίθρου Μονιάτη και από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λεμεσού με δυο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς χρησιμοποιήθηκαν αυλός τυλιχτήρα, αναπνευστικές συσκευές, θερμική κάμερα και έγινε εξαερισμός και μερική αποδόμηση της στέγης. Δύο άτομα (άντρας & γυναίκα) που ήταν εντός της κατοικίας όταν ξέσπασε η πυρκαγιά εξήλθαν με ασφάλεια χωρίς να κινδυνεύσει κανένας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν σε συνεργασία με την Αστυνομία και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία και διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ελαττωματική κατασκευή στην καπνοδόχο του τζακιού.

Από τις 37 ειδικές εξυπηρετήσεις οι 25 αφορούσαν τις βροχοπτώσεις :

Επαρχία Λάρνακας: επτά κλήσεις που αφορούσαν μια άντληση όμβριων υδάτων από υπόγειο κατοικίας, δυο διαμερίσματα τα οποία υπέστησαν ελαφριές ζημιές λόγω εισροής νερών βροχής, δυο ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες τα οποία εγκλωβίστηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων και μια άντληση νερών από σκάφος αναψυχής εντός της Μαρίνας Λάρνακας σε συνεργασία με τον υπεύθυνο και τεχνικό της Μαρίνας.

Επαρχία Αμμοχώστου: δεκαοκτώ κλήσεις που αφορούσαν στα χωριά Ξυλοφάγου, Λιοπέτρη, Σωτήρα και Πρωταρά. Οι κλήσεις αφορούσαν δώδεκα εισροές όμβριων υδάτων σε οικίες από πλημμυρισμένους δρόμους και χωράφια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές Αυτοδιοίκησης και χρήση εκσκαφέων δημιούργησε κανάλια για διαφυγή των όμβριων υδάτων. Επιπρόσθετα υπήρξαν τρείς αντλήσεις όμβριων υδάτων από  καταστήματα και τρείς ρυμουλκήσεις οχημάτων με επιβαίνοντες οι οποίοι εγκλωβίστηκαν εντός πλημμυρισμένων δρόμων. 

(ΑΧ/ΕΙ)