Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-12-2019 10:08

Εργασίες αντικατάστασης εξοπλισμού σηματοδότησης σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Τμήμα Δημοσίων Έργων ανακοινώνει ότι, από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς. Το Έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 6 μήνες.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Την περίοδο 16/12/2019 – 18/12/2019, θα διεξάγονται εργασίες στη συμβολή:

  • Λεωφ. Λάρνακος/Λόρδου Βύρωνος (Δήμος Λευκωσίας)

Οι εργασίες θα ξεκινούν καθημερινά μετά την πρωινή ώρα αιχμής και θα ολοκληρώνονται πριν την απογευματινή ώρα αιχμής, εκτός απροόπτου και αναλόγως των καιρικών συνθηκών, περιορίζοντας την αναπόφευκτη διαταραχή της κυκλοφορίας στο ελάχιστο δυνατόν.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις οδηγίες της Αστυνομίας.

(ΑΧ/ΕΙ)