Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-12-2019 13:27

Εθιμοτυπική συνάντηση του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που προγραμματίζεται να έχει ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου με τα κοινοβουλευτικά κόμματα πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στα Γραφεία του κόμματος.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου προέβη σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών και διαβουλεύσεων με τα κοινοβουλευτικά κόμματα, οι οποίες ξεκίνησαν σήμερα. Πρόσθεσε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις και με τα άλλα πολιτικά κόμματα, διότι το μεγάλο στοίχημα της εκπαίδευσης, ο σχεδιασμός δηλαδή του μέλλοντος αυτού του τόπου μέσα από τα παιδιά και μέσα από το δημόσιο σχολείο απαιτεί τον διάλογο και τη διαβούλευση. Λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη ότι στα πολιτικά κόμματα μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και με πλήρη σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, μπορούμε να επιδιώκουμε συνεννόηση και συγκλίσεις για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Επισήμανε ότι η βασική γραμμή της Κυβέρνησης είναι να κρατά ενήμερες τις πολιτικές δυνάμεις και μέσα από ένα διάλογο που θα είναι το πρόταγμα στην προσέγγιση στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ελπίζουμε, όπου είναι δυνατόν, να βρίσκουμε και την κοινή συνισταμένη.

Στη συνέχεια, τόνισε ότι «έχουμε σε εξέλιξη μια μεγάλη μεταρρύθμιση για τη βελτίωση, τη στήριξη και την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, ταυτόχρονα έχουμε μια σφαιρική αντιμετώπιση της εκπαίδευσης, από την προδημοτική μέχρι την   πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Όπως βέβαια έχουμε και τα άλλα ζητήματα του πολιτισμού, του αθλητισμού, της νεολαίας, της Εθνικής Στρατηγικής για τον Αθλητισμό και τη Νεολαία. Είναι αυτά τα θέματα που θέλουμε να συζητήσουμε με τις πολιτικές δυνάμεις, έχοντας πάντα ως γνώμονα το καλό των πολιτών και το συμφέρον της κοινωνίας», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

ΙΠ