Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

13-12-2019 16:10

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία του Καζακστάν επέδωσε τα διαπιστευτήριά του

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία του Καζακστάν (παράλληλη διαπίστευση με έδρα τη Μόσχα) κ. Ανδρέας Ζήνωνος επέδωσε στις 10 Δεκεμβρίου, 2019, σε επίσημη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο Ak Orda, στη Νουρ-Σουλτάν, τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Καζακστάν κ. Kassym-Jomart Tokayev.

Επιδίδοντας τα διαπιστευτήριά του ο κος Ζήνωνος διαβίβασε στον Πρόεδρο του Καζακστάν τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, καθώς επίσης την επιθυμία της κυπριακής πλευράς για περαιτέρω σύσφιξη και ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Καζακστάν σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Καζακστάν, συνεχάρη τους νεοδιαπιστευθέντες Πρέσβεις και εξέφρασε την ετοιμότητα της κυβέρνησής του για την περαιτέρω ενδυνάμωση των σχέσεων του Καζακστάν με τις χώρες των Πρέσβεων.

Ο Πρέσβης της Κύπρου είχε, επίσης, σύντομη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της χώρας κ. Roman Vassilenko, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή απόψεων και επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων Κύπρου – Καζακστάν. Ο κ. Ζήνωνος ενημέρωσε τον κ. Vassilenko για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό καθώς επίσης για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

(ΜΧ/ΕΚ)