Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

20-12-2019 13:02

Γραπτή δήλωση Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κ. Κούσιου για τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Προέδρου με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα το πρωί, Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019, μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τις τρέχουσες εξελίξεις και την αντιμετώπιση των έκνομων ενεργειών από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή μας.

Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ επανέλαβε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σταθερή θέση του Ισραήλ για τα ζητήματα αυτά και την καταδίκη του παράνομου μνημονίου συναντίληψης μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης και εισηγήθηκε άμεση υπογραφή Συμφωνίας για τον EastMed μεταξύ Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Επίσης, ο κ. Νετανιάχου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες για την Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας με την οποία υιοθέτησε τον ορισμό του αντισημιτισμού όπως αυτός καθορίζεται από τη διεθνή συμμαχία για τη μνήμη του Ολοκαυτώματος.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Σαάντ Χαρίρι.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο συντονισμός των δύο χωρών προς αποτροπή υλοποίησης των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή.  

Τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄. 

(ΡΜ/ΑΧ)