Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

11-04-2018 15:27

Οι τοπικές Αρχές προτρέπονται να αιτηθούν χρηματοδότηση από την ΕΕ, για εγκατάσταση Wi-Fi σε δημόσιους χώρους

Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί όλους τους δήμους και τις κοινότητες όπως αδράξουν την ευκαιρία και εγγραφούν στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «WiFi4EU». Το εν λόγω πρόγραμμα δίδει τη δυνατότητα εγκατάστασης ασύρματων δικτύων Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες. Χάρις στο πρόγραμμα WiFi4EU, οι τοπικές κοινότητες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν βήματα προς τα εμπρός στον τομέα της τεχνολογίας, να φέρουν τη συνδεσιμότητα πιο κοντά στους πολίτες και να επωφεληθούν πλήρως από τις ατελείωτες δυνατότητες ψηφιοποίησης.

Η εγγραφή γίνεται στο www.WiFi4EU.eu και διαρκεί μόλις 5 λεπτά. Στις 15 Μαΐου 2018 θα ξεκινήσει η πρώτη πρόσκληση και δήμοι και κοινότητες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη παρτίδα 1000 δελτίων WiFi4EU (€15.000 το καθένα). Τα κουπόνια θα διανέμονται με σειρά προτεραιότητας. Οι δήμοι και οι κοινότητες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια WiFi4EU, για να αγοράσουν και να εγκαταστήσουν εξοπλισμό Wi-Fi στα επιλεγμένα κέντρα της τοπικής δημόσιας ζωής. Ήδη 25 δήμοι και κοινότητες της Κύπρου έχουν εγγραφεί.

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τους 1000 δήμους και κοινότητες που θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω της πρώτης πρόσκλησης. Κάθε συμμετέχουσα χώρα θα λάβει τουλάχιστον 15 κουπόνια. Τα κουπόνια θα διανεμηθούν κατά σειρά εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Κατά τα επόμενα δύο έτη, θα δημοσιευτούν τέσσερις ακόμη προσκλήσεις WiFi4EU.

 (ΜΛ/ΕΙ)