Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-01-2020 14:01

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Σουλτάνου του Ομάν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης υπέγραψε σήμερα, στην Πρεσβεία του Ομάν, το βιβλίο συλλυπητηρίων για τον θάνατο του Σουλτάνου του Ομάν Qaboos bin Said al Said.

Προσερχόμενος στην Πρεσβεία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς από δημοσιογράφους να αναφερθεί στον τέως Σουλτάνο, είπε «εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο του Σουλτάνου του Ομάν, μια χώρα με την οποία διατηρούμε φιλικότατες σχέσεις όπως και με τις υπόλοιπες χώρες του αραβικού κόσμου».

Στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα:

«Είναι με βαθιά θλίψη που έλαβα τα θλιβερά νέα για τον θάνατο της Α.Μ. Σουλτάνου Qaboos bin Said, ενός σοφού και μετριοπαθούς ηγέτη, πατριώτη με μοναδικό όραμα και μια εξέχουσα φωνή για την ειρήνη, τον διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση.

Ο Σουλτάνος Qaboos αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη και την ευημερία του Ομάν και του λαού του, διαμορφώνοντας το Ομάν σε ένα σύγχρονο και ευήμερο κράτος, και εργαζόμενος άοκνα για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, αλλά και πέραν αυτής.

Υπό την εμπνευσμένη και με όραμα ηγεσία του, το Ομάν κατέστη μια ειρηνική και προοδευτική χώρα, κερδίζοντας τον σεβασμό του λαού του Ομάν και όλου του κόσμου.

Εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζω στη βασιλική οικογένεια, στην Κυβέρνηση και τον φίλο λαό του Ομάν τα πιο θερμά συλλυπητήρια».

(ΡΜ/ΕΚ/ΣΧ)