Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

14-01-2020 18:58

Ανακοίνωση Τμήματος Δασών για απόρριψη σκουπιδιών στο ΕΔΠ Τροόδους

Το Εθνικό Δασικό Πάρκο Τροόδους είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός μεγάλης οικολογικής αξίας που προσφέρει αυτές τις μέρες μοναδικές εικόνες ομορφιάς σε κάθε επισκέπτη. Για να το χαιρόμαστε και να το απολαμβάνουμε πρέπει να το διατηρούμε σε υψηλά περιβαλλοντικά επίπεδα κάτι που θα έχει θετικό αντίκτυπο για όλη την Κύπρο και όχι μόνο. 

Οι εικόνες με σκουπίδια που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας δεν τιμούν κανένα. Έχουν εντοπιστεί σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν καινούργιοι κάλαθοι αχρήστων και παρακαλείται το κοινό όπως τους χρησιμοποιεί.

Το Τμήμα Δασών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εξυπηρέτηση του κοινού με τα εκχιονιστικά του μηχανήματα ενώ θα συμβάλει με κάθε τρόπο και  στην καθαριότητα της περιοχής του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους και αυτό που ζητά είναι τη βοήθεια και υποστήριξη του κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Σημειώνεται ότι η χωρίς άδεια απόρριψη, εναπόθεση ή συσσώρευση σκυβάλων σε κρατικό δάσος συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012τιμωρείται με φυλάκιση που δεν υπερβαίνει το ένα έτος ή με πρόστιμο μέχρι € 5.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί.

______________

/ΣΧ

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα