Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-01-2020 10:54

Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο Υπουργός Γεωργίας για να συμμετάσχει σε Διεθνές Συνέδριο για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία

Για το Βερολίνο αναχωρεί σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Διεθνές Συνέδριο για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία, το οποίο διοργανώνει το Υπουργείο Γεωργίας της Γερμανίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Πράσινης Εβδομάδας του Βερολίνου. 

Στο Συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν Υπουργοί Γεωργίας από 80 συνολικά χώρες, οι οποίοι θα συζητήσουν τον ρόλο του εμπορίου στην επάρκεια ασφαλών τροφίμων για τον παγκόσμιο πληθυσμό, τη σημασία της ενίσχυσης της διαφάνειας στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων αλλά και τις επιπτώσεις των Συμφωνιών Ελευθέρου Εμπορίου στη γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη των χωρών τους. 

Κατά την παραμονή του στο Βερολίνο, ο κ. Καδής θα παραστεί επίσης στα επίσημα εγκαίνια της Γεωργικής Έκθεσης του Βερολίνου και θα συμμετάσχει στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων, την οποία διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό την Προεδρία της Κύπριας Επιτρόπου κας Στέλας Κυριακίδου, αρμόδιας για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων.

(MAK)

Σχετικά Ανακοινωθέντα