Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

16-01-2020 16:56

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων με αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης  Συλλούρης δέχθηκε, σήμερα, αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ) , η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο από 15 μέχρι 18 Ιανουαρίου 2020. Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας, Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ, βουλευτής της Πολιτείας της Δυτικής Αυστραλίας κ. Peter Katsambanis, η Β’ Αντιπρόεδρος, βουλευτής της Πολιτείας Ontario (Καναδάς) κα Effie Triantafyllopoulos και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Επίτιμος Γραμματέας και πρώην Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ κ. John Pandazopoulos, ο Υπουργός Εργασίας και Ανώτερης Εκπαίδευσης της Πολιτείας Nova Scotia (Καναδάς) κ. Labi Kousoulis και η Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταφορών της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλλίας (Αυστραλία) κα Eleni Petinos.

Αφού ο Πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τα όσα ανησυχητικά συμβαίνουν στην περιοχή της Μεσογείου. Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας, της οποίας πρώτο θύμα υπήρξε η Κύπρος, όπως τόνισε, λέγοντας ότι η Τουρκία επιχειρεί τώρα να επαναλάβει στη Λιβύη τα όσα έπραξε στη Συρία.

Ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ ανέφερε, ότι η Κύπρος βρίσκεται σε μια στρατηγική περιοχή, ενώ εξήρε τη συνδρομή της χώρας μας στις προσπάθειες συμφιλίωσης και συνεργασίας μεταξύ χωρών της ταραγμένης αυτής περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Ο κ. Katsambanis εξήρε την αναπτυξιακή άνοδο που έχει επιτύχει η Κυπριακή οικονομία. Μίλησε δε, για προοπτικές συνεργασίας της Κύπρου με τις χώρες απ’ όπου προέρχονται τα μέλη της ΠαΔΕΕ, στον τομέα του επιχειρείν, καθώς και σε άλλους τομείς. Ο Πρόεδρος της Βουλής επικρότησε τις όποιες πρωτοβουλίες παρουσιάζονται στον τομέα αυτό και δήλωσε την ετοιμότητα της Βουλής να συνδράμει τις εν λόγω πρωτοβουλίες, όπως άλλωστε πράττει ήδη, τόνισε, συνεργαζόμενη με τους αρμόδιους φορείς και προωθώντας με κάθε ευκαιρία το έργο τους.

--------------

ΕΙ