Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

18-01-2020 13:12

Ο Υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, για επίσημη επίσκεψη

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για το Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη έπειτα από σχετική πρόσκληση του Σαουδάραβα ομολόγου του.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα έχει, αύριο (19/1) κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών του Βασιλείου, Πρίγκιπα Faisal bin Farhan Al Saud, με τον οποίο θα παρακαθίσουν στη συνέχεια σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, ανάμεσα σε άλλα, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας και οι προοπτικές περαιτέρω αναβάθμισής τους, οι σχέσεις ΕΕ – Σαουδικής Αραβίας, οι τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας, το Κυπριακό, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου, καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει, επίσης, αριθμό άλλων συναντήσεων και επαφών με αξιωματούχους της χώρας.

(ΕΙ)