Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

21-01-2020 12:22

Στο Ζάγκρεμπ για τις εργασίες της άτυπης συνάντησης Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων μεταβαίνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης

Στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Ιανουαρίου στο Ζάγκρεμπ, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος αναχωρεί για την κροατική πρωτεύουσα την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου.

Κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της άτυπης συνάντησης των Υπουργών αρμόδιων για θέματα Δικαιοσύνης, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τις μελλοντικές προκλήσεις του χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Στρατηγικής Ατζέντας 2019 – 2024, καθώς και την ενίσχυση του κράτους δίκαιου και αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ειδικότερα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις υπέρ της ενίσχυσης της δικαστικής εκπαίδευσης όλων όσων ασκούν νομικά επαγγέλματα, ενώ θα συζητηθεί και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Δικαστικού Δικτυού στην αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών σε αστικά και εμπορικά θέματα.

Κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών, οι Υπουργοί θα εστιάσουν στην εσωτερική ασφάλεια, με κύριους άξονες την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, τη μεταναστευτική πολιτική, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης και τον επαρκή εξοπλισμό των διωκτικών Αρχών. Στόχος των συζητήσεων είναι ο καθορισμός δράσεων που θα υλοποιούν τις προτεραιότητες, όπως αυτές καταγράφονται στο στρατηγικό θεματολόγιο 2019 – 2024.

Πρόσθετα, οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις ως προς την αντιμετώπιση των προκλήσεων, που απορρέουν από την εφαρμογή της διαλειτουργικότητας των συστημάτων πληροφοριών της ΕΕ.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου διευθετήθηκε συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ για θέματα Δικαιοσύνης κ. Didier Reynders.

(ΜΛ)

Σχετικά Ανακοινωθέντα