Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

23-01-2020 11:52

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία, από την Ιερουσαλήμ όπου βρίσκεται για να παραστεί στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα, με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ, ενόψει της μετάβασής της στην Τουρκία.

Κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από την Καγκελάριο της Γερμανίας να διαβιβάσει μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν για άμεσο τερματισμό των παρανόμων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ και για συμμόρφωση, επιτέλους, της Τουρκίας με την πλειάδα των αποφάσεων και Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε την αποφασιστικότητα και την ετοιμότητά του για επανέναρξη ενός διαλόγου, μακράν απειλών, που να οδηγούσε στην επίλυση του Κυπριακού.

Από την πλευρά της, η κα Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει στον Τούρκο Πρόεδρο τόσο το μήνυμα του Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ παράλληλα θα υπογραμμίσει τις θέσεις της ΕΕ.

Η Καγκελάριος Μέρκελ ανέφερε ακόμα ότι θα ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη τις αμέσως επόμενες μέρες, για τα αποτελέσματα της συνάντησής της με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

(ΡΜ/ΕΧ/ΣΧ)