Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2020 12:23

Χαιρετισμός του Προέδρου του Δ.Σ. του ΡΙΚ κ. Ανδρέα Φράγκου στο Συνέδριο ΓΤΠ «Ψηφιοποίηση, προσβασιμότητα και διάχυση οπτικοακουστικού, έντυπου και μουσικού υλικού»

Σήμερα ολοκληρώνεται με επιτυχία, μεγαλύτερης της αναμενόμενης, το εμβληματικό έργο «Ψηφιακός Ηρόδοτος ΙΙ».

Με την εξαιρετική συνεργασία και σύμπραξη των εταίρων του ΡΙΚ, του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου- Ενεργειακής Α.Ε., τους οποίους ευχαριστώ αλλά και συγχαίρω την ίδια στιγμή, κατέστη δυνατόν να ξαναζωντανέψει ο πατέρας της Ιστορίας Ηρόδοτος, μέσω της τεκμηρίωσης και ψηφιοποίησης μέρους του πλούσιου αρχειακού μας υλικού.

Ο «Ψηφιακός Ηρόδοτος», έχει αποδώσει στο αρχειακό υλικό έναν δυναμικό χαρακτήρα με τον τρόπο που οι συμμετέχοντες στο έργο αυτό μεταχειρίστηκαν τη διάχυσή του στην ευρύτερη κοινωνία.

Ενός αρχειακού υλικού που ζωντανεύει μπροστά στις οθόνες μας, με την ευκολία της ελεύθερης πρόσβασης από τους υπολογιστές μας μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας digital-herodotus.eu. και με ειδική μέριμνα για Άτομα Με Αναπηρία. Εντυπωσιακό το γεγονός ότι, υλικό αναζήτησαν χρήστες από πέραν των 63 χωρών, μέχρι σήμερα, και με το 50% των χρηστών να είναι ηλικίας 18-45 χρονών.

Το ΡΙΚ ως η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση εκπληρώνει τόσο την κοινωνική αλλά και την εθνική της αποστολή, αφού τώρα ως θεματοφύλακας πλέον των ιστορικών αυτών καταγραφών και τεκμηρίων ήχου και εικόνας, προσφέρει την ευκαιρία τόσο στο κοινό αλλά και στους ερευνητές, να κατανοήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια την κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική εξέλιξη της νεότερης Κυπριακής Ιστορίας.

Είναι τέτοιες στιγμές που αντιλαμβανόμαστε την σημασία και τον ρόλο που διαδραματίζει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στην αποτύπωση, αλλά και διαφύλαξη της ιστορικής εξελικτικής πραγματικότητας μιας χώρας.

Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΡΙΚ θα ήθελα κλείνοντας να ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά τους ανθρώπους και συνεργάτες του ΡΙΚ που δούλεψαν με ζήλο και ενθουσιασμό για το έργο αυτό και ειδικά την Προϊσταμένη του Αρχείου του ΡΙΚ κα Φοίβια Σάββα για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό της.

ΣΣ/ΣΧ