Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2020 13:44

Μήνυμα της Επ. Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Μήνυμα για ενισχυμένη προστασία των προσωπικών δεδομένων, σε στάθμιση έναντι των άλλων δικαιωμάτων και ελευθεριών των πολιτών, στέλνει η  Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κα Ειρήνη Λοïζίδου-Νικολαḯδου για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της ολομέλειάς του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προστασίας Δεδομένων (ΕΣΠΔ). Η Ευρώπη, σημειώνει, έχει θεσπίσει ένα ενισχυμένο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων, του οποίου την παρακολούθηση για την εφαρμογή έχει το Γραφείο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στην Κύπρο.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης καθιέρωσε την 28η Ιανουαρίου ως Ημέρα Προσωπικών Δεδομένων αφού την 28η  Ιανουαρίου 1981 ανοίχθηκε για υπογραφή στο Στρασβούργο η Σύμβαση 108 για την προστασία του ατόμου από την αυτοματοποιημένη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Mε την ευκαιρία του εορτασμού της Hμέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, το Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών και τον Κυπριακό Οργανισμό Εκδοτών Διαδικτύου, διοργανώνουν ανοικτή συζήτηση, με θέμα «Online Διαχείριση Προσωπικών Δεδομένων», η οποία απευθύνεται σε επαγγελματίες δημοσιογράφους και φοιτητές δημοσιογραφίας.

Επιπρόσθετα, το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε ζωντανή σύνδεση μέσω Facebook που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, θα απαντά σε ερωτήσεις του κοινού για θέματα που άπτονται της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δύο εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν στις επόμενες ημέρες.

Για τη σχετική δήλωση της Επιτρόπου πατήστε εδώ.

(ΜΦ/ΕΚ/ΣΧ)