Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2020 21:17

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων υπέγραψε το βιβλίο επισκεπτών στο Μουσείο του Άουσβιτς-Μπίρκεναου

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης υπόγραψε σήμερα το πρωί το βιβλίο επισκεπτών στο Μουσείο του Άουσβιτς-Μπίρκεναου, στην Πολωνία, μετά το πέρας της εκεί επίσκεψής του, όπου είχε την ευκαιρία να ανακαλέσει στη μνήμη τα αποτρόπαια και ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξε συνολικά το ναζιστικό καθεστώς εναντίον περίπου 11 εκατομμυρίων θυμάτων και επιζώντων του Ολοκαυτώματος, την περίοδο προ και κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. 

Ο Πρόεδρος της Βουλής είχε εκπροσωπήσει χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη στην Τελετή Μνήμης για την 75η επέτειο της απελευθέρωσης του γερμανικού ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης και εξόντωσης στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Συλλούρης απότισε στο Μνημείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, φόρο τιμής, μαζί με άλλους αρχηγούς και/ή εκπροσώπους κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και αντιπροσωπεία επιζώντων του Ολοκαυτώματος, προς τα θύματα, τους επιζώντες και όσους άλλους υπέφεραν από τη ναζιστική θηριωδία. 

Χθες, εξάλλου, ο κ. Συλλούρης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με επιζώντες του Ολοκαυτώματος με καταγωγή, μεταξύ άλλων, από την Ελλάδα.

--------------------

ΕΙ

 

Σχετικά Ανακοινωθέντα